Matthew McConaughey: Ζητά άμεση δράση για να σταματήσουν οι πυροβολισμοί στα σχολεία

13:01 25/5/2022 - Πηγή: InStyle

Ο Matthew McConaughey ανάρτησε δήλωση στο instagram απαντώντας στις ειδήσεις για τον μαζικό πυροβολισμό σε δημοτικό σχολείο στη γενέτειρά του, στο Uvalde του Texas, με νεκρούς τουλάχιστον 19 μαθητές και δύο ενήλικες, ενώ αρκετοί άλλοι νοσηλεύονται σε τοπικά νοσοκομεία για τραυματισμούς που υπέστησαν κατά τη διάρκεια του περιστατικού.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Austin FC (@austinfc)

«Όπως όλοι γνωρίζετε, σημειώθηκε άλλος ένας μαζικός πυροβολισμός σήμερα, αυτή τη φορά στη γενέτειρά μου πόλη, το Uvalde του Texas», ξεκινά η δήλωση του McConaughey. «Για άλλη μια φορά, αποδείξαμε τραγικά ότι αποτυγχάνουμε να είμαστε υπεύθυνοι για τα δικαιώματα που μας παρέχουν οι ελευθερίες μας.

Η αληθινή έκκληση για δράση τώρα είναι για κάθε Αμερικανό να κοιτάξει περισσότερο και βαθύτερα στον καθρέφτη και να αναρωτηθεί: Τι είναι αυτό που πραγματικά εκτιμούμε; Πώς επιδιορθώνουμε το πρόβλημα; Ποιες μικρές θυσίες μπορούμε να κάνουμε ο καθένας μας σήμερα, για να διατηρήσουμε ένα πιο υγιές και ασφαλές έθνος, κράτος και γειτονιά αύριο;» συνεχίζει ο McConaughey. «Δεν μπορούμε για άλλη μια φορά, να δικαιολογηθούμε και να δεχτούμε αυτές τις τραγικές πραγματικότητες ως το status quo».

Ενώ η δήλωση του McConaughey δεν εντάχθηκε ρητά στο αναζωπυρωμένο κύμα εκκλήσεων για αυστηρότερη νομοθεσία για τον έλεγχο των όπλων στις ΗΠΑ, ο ηθοποιός αποκαλεί τις επαναλαμβανόμενες ειδήσεις της χώρας για μαζικούς πυροβολισμούς «μια επιδημία που μπορούμε να ελέγξουμε».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Matthew McConaughey (@officiallymcconaughey)

«Σε όποια πλευρά του διαδρόμου και αν σταθούμε, όλοι γνωρίζουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε καλύτερα», συνεχίζει η δήλωση. «Πρέπει να ληφθούν μέτρα ώστε κανένας γονέας να μην βιώσει αυτό που έχουν υποστεί οι γονείς στο Uvalde και οι άλλοι πριν από αυτούς».

Ο Πρόεδρος Joe Biden μίλησε στο έθνος το βράδυ της Τρίτης σχετικά με τους πυροβολισμούς λέγοντας ότι «έχουν αναφερθεί πάνω από 900 περιστατικά πυροβολισμών σε σχολικούς χώρους… Είμαι άρρωστος και κουρασμένος από αυτό. Πρέπει να δράσουμε. Και μη μου πείτε ότι δεν μπορούμε να έχουμε αντίκτυπο σε αυτό το μακελειό».

Keywords
Τυχαία Θέματα