Louis Vuitton SS22: Η βικτωριανή εποχή κάνει update στο σήμερα

10:54 7/10/2021 - Πηγή: InStyle

Σε μια σεζόν που ασχολήθηκε σε μεγάλο βαθμό με το να μας βγάλει έξω από το σπίτι και να μας επαναφέρει στην «κανονική» ζωή, ο οίκος Louis Vuitton που συμπληρώνει φέτος τα 200α γενέθλια του ομώνυμου ιδρυτή του, επιστρέφει στο παρελθόν.

Για τον δημιουργικό διευθυντή του, Nicolas Ghesquière, το στοίχημα κερδήθηκε μιας και έκλεισε εντυπωσιακά την Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού. Το runway που βγήκε από ταινία εποχής πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο του Λούβρου και βασίστηκε σε βικτωριανές σιλουέτες που συνδυάζονται

αρμονικά με jeans και jackets.

View this post on Instagram

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Louis Vuitton (@louisvuitton)

Ο Ghesquière ο οποίος εργάζεται στα κοστούμια της Alicia Vikander για την επερχόμενη εκπομπή του HBO, «Irma Vep», εμπνεύστηκε επίσης από το «Les Vampires», μια σειρά βωβών ταινιών του 1915. «Ένα βαμπίρ, που ταξιδεύει στους αιώνες, προσαρμόζεται στους ενδυματολογικούς κώδικες της εποχής που ζει διατηρώντας έναν συγκεκριμένο αέρα του παρελθόντος», αναφέρει ο σχεδιαστής.

Το show βέβαια δεν είχε μόνο εντυπωσιακά outfits. Μια διαδηλώτρια που φάνηκε να υποστηρίζει το παγκόσμιο περιβαλλοντικό κίνημα, Extinction Rebellion, εισέβαλε στην πασαρέλα με πινακίδα που έγραφε: «Υπερκατανάλωση = Εξάλειψη».

hypebeast.com

Δεν είναι η πρώτη φορά που διαδηλωτές ανεβαίνουν στη σκηνή της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι για να μοιραστούν τις δηλώσεις τους. Κατά τη διάρκεια του show της Chanel την άνοιξη/καλοκαίρι 2020, η γαλλίδα κωμικός, Marie Benoliel, προσχώρησε επίσης στην πασαρέλα, αλλά συνοδεύτηκε αμέσως έξω από αυτή από την Gigi Hadid.

Παρακάτω τα looks που ξεχωρίσαμε:

Keywords
Τυχαία Θέματα