Melanie Georgacopoulos: Mother of Pearls

10:49 6/10/2021 - Πηγή: InStyle

Η σχεδιάστρια κοσμημάτων, Melanie Georgacopoulos, δίνει στα μαργαριτάρια μια διαφορετική δυναμική. Η αισθητική της παραμένει απλή και διαχρονική. Προσπαθεί συνεχώς να αμφισβητεί τις υπάρχουσες προκαταλήψεις και είναι αυτή η μοναδική προσέγγιση που της έδωσε την ευκαιρία να παρουσιάζει τακτικά τα κομμάτια της σε εκθέσεις και γκαλερί σε όλο τον κόσμο. Ελάτε να μάθουμε το γιατί….

Ήταν πάντα το όνειρό σου να σχεδιάζεις κοσμήματα;

Ήμουν αρκετά τυχερή που ανακάλυψα το πάθος μου σε πολύ νεαρή ηλικία και όταν ήμουν 15 ετών, είχα ήδη αποφασίσει ότι ήθελα να σπουδάσω κόσμημα.

Ήμουν πάντα απασχολημένη με τη δημιουργία μικρών αντικειμένων χρησιμοποιώντας μια ποικιλία υλικών, αλλά όλα πήραν τη θέση τους όταν συνειδητοποίησα ότι μπορούσα να φορέσω και κάποια από αυτά!

Asymmetric Nacre Ring

Πώς αποφάσισες να δημιουργήσεις το δικό σου brand;

Ξεκίνησα επίσημα τη δικό μου brand το 2010, αλλά στην πραγματικότητα φτιάχνω και σχεδιάζω τα δικά μου κοσμήματα από τότε που αποφοίτησα από το Royal College of Art το 2007 (κυρίως τα βράδια και τα σαββατοκύριακα), ενώ εργαζόμουν ως σχεδιάστρια για τον Antoine Sandoz (2007-2010). Το 2010 ωστόσο, το Dover Street Market άρχισε να πουλά τα κομμάτια μου και συνάντησα την τότε ατζέντη μου Valery Demure, οπότε αποφάσισα ότι ήταν καλή στιγμή να συγκεντρώσω όλες τις προσπάθειές μου στο να έχω το δικό μου brand και έτσι άφησα τα υπόλοιπα και επικεντρώθηκα σε αυτό.

Image Credit Kasia Bobula

Τι σε εμπνέει;

Είμαι πολύ ευαίσθητη σε ότι συμβαίνει γύρω μου και το μυαλό μου σκέφτεται πάντα ιδέες και σκίτσα. Μου αρέσουν ιδιαίτερα τα υλικά, οι υφές, η φωτογραφία, οι επισκέψεις σε εκθέσεις, να ταξιδεύω και να βιώνω άλλους πολιτισμούς.

Baroque Necklace

Γιατί τα μαργαριτάρια είναι το αγαπημένο σου υλικό;

Επειδή έρχεται με πολλές υπονοήσεις! Οι άνθρωποι φαίνεται να έχουν μια συγκεκριμένη ιδέα για τα μαργαριτάρια και είναι διασκεδαστικό να παίζω με αυτό. Είναι επίσης έκπληξη, πρόκληση και τελικά προσπάθεια να κερδίσω τα άτομα που δεν θα έβλεπαν ποτέ τον εαυτό τους να φορά μαργαριτάρια. Επιπλέον θεωρείται για μένα μεγάλη πρόκληση για έναν ακόμη λόγο, επειδή το τυπικό μαργαριτάρι είναι τέλεια στρογγυλό και το λευκό χρώμα, του δίνει μια ισχυρή αίσθηση καθαρότητας. Ως υλικό νιώθω ότι με δελεάζει να αντισταθμίσω αυτά τα χαρακτηριστικά του.

View this post on Instagram

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MELANIE GEORGACOPOULOS (@melaniegeorgacopoulos)

Ποιες είναι οι καλύτερες στιγμές της καριέρας σου μέχρι τώρα;

Οι σπουδές μου στο RCA ήταν μια πολύ έντονη διετής περίοδος αυτοανακάλυψης και πλήρης βύθισης στη δημιουργικότητα σε μια υπέροχη πόλη όπως είναι το Λονδίνο που σε ωθεί στα όρια, και ταξιδεύοντας για πρώτη φορά στην Ιαπωνία για να γνωρίσω την εταιρεία TASAKI. Ένιωσα σαν να έπαιζα σε ταινία. Ήταν μια πολύ έντονη επίσκεψη που τελείωσε με τα υπέροχα νέα για τη δημιουργία του Μ/GTASAKI!

MG Tasaki Wedge Earrings

Πες μας περισσότερα για την αποκλειστική συνεργασία σου με αυτό το ιαπωνικό brand κοσμημάτων.

Ο δημιουργικός διευθυντής του TASAKI προφανώς είδε τα κομμάτια μου στο Dover Street Market στο Λονδίνο το 2010 και μετά από μερικούς μήνες με κάλεσε να επισκεφτώ το TASAKI στην Ιαπωνία. Έπειτα από μια εβδομάδα επίσκεψης στα γραφεία τους στο Τόκιο, στις εγκαταστάσεις παραγωγής τους στο Kobe και την φάρμα μαργαριταριών τους στο Ναγκασάκι, μου πρότειναν να δημιουργήσουμε την κοινή επωνυμία M/G TASAKI. Πρόκειται για μια συνεχής συνεργασία που φτάνει στην 10η επέτειο της την επόμενη χρονιά (2022), όπου σχεδιάζω πολλές συλλογές μία, δύο φορές το χρόνο τις παράγουν και τις πωλούν. Είναι μια ονειρική συνεργασία για μένα καθώς δουλεύω με μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες κοσμημάτων με μαργαριτάρια στην Ιαπωνία, ενώ έρχομαι σε επαφή με μια εξαιρετικά εξελιγμένη κουλτούρα!

MG Tasaki Floret Ring

Είσαι επίσης λέκτορας στο κολέγιο Central Saint Martins στο Λονδίνο.

Ναι, πριν από λίγα χρόνια με κάλεσε η τότε επικεφαλής του τμήματος Caroline Broadhead για βοήθεια με τους τελικούς σπουδαστές του BA. Είναι μεγάλη ευθύνη να τους βοηθώ και να τους καθοδηγώ με την τελική επιλογή σπουδαστών, αλλά το απολαμβάνω απόλυτα! Με βοηθά επίσης να παραμείνω συνδεδεμένη με την επόμενη γενιά δημιουργών κοσμημάτων σε ένα από τα καλύτερα κολέγια στον κόσμο.

Tile Bracelet

Τι είδους κοσμήματα προτιμάς να φοράς και πώς τα συνδυάζεις με τα ρούχα σου;

Καθημερινά προτιμώ να φοράω ελάχιστα κομμάτια, ένα κρεμαστό κόσμημα και σκουλαρίκια, αλλά όταν βγαίνω, θα φορέσω ένα κολιέ ή μεγάλα μανικετόκουμπα. Συνήθιζα να ντρέπομαι να φοράω μεγαλύτερα κομμάτια, αλλά μετά το lockdown μου αρέσει να τα έχω πάνω μου και να βλέπω πώς αντιδρούν οι άνθρωποι γύρω μου.

Carats Double Diamond Drop Earrings

Έχεις ως βάση το Λονδίνο. Πώς είναι η ζωή εκεί για νέους σχεδιαστές;

Στην πραγματικότητα μετακόμισα στο Αμβούργο πριν από μερικά χρόνια, αλλά συνεχίζω να ταξιδεύω τακτικά στο γραφείο μου στο Λονδίνο. Δυστυχώς, λόγω του Covid-19 δεν έχω πάει στο Λονδίνο εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, αλλά ευτυχώς καταφέραμε να συνεχίσουμε τη λειτουργία του γραφείου εκεί χάρη στην υπέροχη διευθύντρια γραφείου μου, Holly Browning. Η ζωή στο Λονδίνο για νέους σχεδιαστές είναι δύσκολη και μόνο οι πιο αποφασισμένοι, τυχεροί και ταλαντούχοι επιβιώνουν. Τίποτα δεν σου χαρίζεται ποτέ στο Λονδίνο, απλά πρέπει να βρεις τη θέση σου και τρόπους για να επιβιώσεις και να ευδοκιμήσεις. Δεν είναι εύκολο, αλλά αν έχεις βιώσει αυτήν την εμπειρία, μπορείς να αντιμετωπίσεις το οτιδήποτε μετά από αυτό!

View this post on Instagram

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MELANIE GEORGACOPOULOS (@melaniegeorgacopoulos)

Ποια γνωστή προσωπικότητα θα ήθελες να φορέσει τα κοσμήματά σου;

Στην Ελλάδα θα ήθελα πολύ να δω την Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη να φοράει ένα κομμάτι μου. Είναι μητέρα, σύζυγος, επαγγελματίας και πάνω απ’ όλα μια γυναίκα με αυτοπεποίθηση. Είναι απίστευτα κομψή με έναν υποτιμημένο τρόπο που μου αρέσει πολύ, και πάνω απ’ όλα φαίνεται… πραγματική.

Τα μελλοντικά σου σχέδια;

Μόλις ανακάλυψα ότι τρία από τα κομμάτια μου έχουν επιλεγεί για τη Διεθνή Έκθεση Τέχνης Κοσμημάτων του Πεκίνου το 2021 που θα πραγματοποιηθεί στις 18 – 28 Οκτωβρίου, οπότε είμαι πολύ ενθουσιασμένη. Ίσως να μπορέσω να πάω εκεί και εγώ!

www.melaniegeorgacopoulos.com/

Keywords
Τυχαία Θέματα