Louis Vuitton: Ο οίκος γιορτάζει τα 200 του χρόνια με μια σειρά δημιουργικών δράσεων

10:14 18/8/2021 - Πηγή: InStyle

Ένας από τους πιο διάσημους οίκους μόδας, αποφάσισε να τιμήσει την επέτειό του με μια σειρά δημιουργικών πρωτοβουλιών με 200 ταλέντα και οραματιστές να αντλούν έμπνευση από τον αγαπημένο τους γαλλικό οίκο. Έχουν περάσει 200 χρόνια από τη γέννηση του Louis Vuitton (4 Αυγούστου 1821), του άντρα που άλλαξε τον κόσμο των αποσκευών και η δράση Louis 200 το γιορτάζει παγκοσμίως.

View this post on Instagram

A post shared by Adam Goodrum (@adamgoodrumstudio)

Για την ειδική περίσταση, το Louis 200, αποτίει φόρο τιμής στον άνθρωπο που ήταν επιχειρηματίας, καινοτόμος και ονειροπόλος.

View this post on Instagram

A post shared by Studio Proba (@alexproba)

View this post on Instagram

A post shared by Louis Vuitton (@louisvuitton)

Οι εορταστικές βιτρίνες σε ολόκληρο το δίκτυο καταστημάτων, είναι τον Αύγουστο δημιουργημένες από 200 ταλέντα διαφορετικών υποβάθρων και κλάδων που αναδεικνύουν μεταξύ άλλων εικαστικών projects, το εμβληματικό μπαούλο που ανέπτυξε ο Louis τη δεκαετία του 1850.

View this post on Instagram

A post shared by Fifth Avenue | NYC (@fifthavenue)

Επιπλέον τους επόμενους μήνες θα παρουσιαστεί το βιντεοπαιχνίδι “Louis: The Game” και ο κεντρικός χαρακτήρας θα είναι η μασκότ του οίκου, η Vivienne. Άλλα highlights του εορτασμού περιλαμβάνουν το τρίπτυχο μεγάλης κλίμακας του Louis ζωγραφισμένο από τον Alex Katz και το μυθιστόρημα με τον τίτλο “Louis Vuitton, L’Audacieux” της γαλλίδας συγγραφέως, Caroline Bongrand. Το βιβλίο που μιλά για τη ζωή και τις προθέσεις του Louis, θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Gallimard τον Οκτώβριο και θα διατίθεται στα γαλλικά και αγγλικά. Δύο μήνες αργότερα θα δούμε και το ντοκιμαντέρ «Looking for Louis», που αφηγείται την ιστορία του νεαρού σχεδιαστή – με μερικές εορταστικές αναφορές – το οποίο θα προβληθεί στο Apple Tv.

Η ζωή του Louis Vuitton θα γίνει video game

Και επειδή όλα είναι ιστορία…

Ο Louis Vuitton σε ηλικία 14 ετών αναζήτησε την τύχη του στο Παρίσι και μη έχοντας χρήματα διένυσε με τα πόδια τα 400 χιλιόμετρα της διαδρομής από την πόλη του Laval. Το 1837 προσελήφθη ως μαθητευόμενος στην εταιρεία Μαρεσάλ, που κατασκεύαζε είδη ταξιδίου. Έμαθε την δουλειά και το 1854 έστησε τη δική του εταιρεία κατασκευής μπαούλων και βαλιτσών. Τα προϊόντα του γρήγορα ξεχώρισαν για την ποιότητα, το φινίρισμα και τον επώνυμο χαρακτήρα τους, αφού υπήρχε τυπωμένο πάνω τους το λογότυπο της εταιρείας. Το 1885 άνοιξε το πρώτο του υποκατάστημα στο Λονδίνο και η εταιρεία του άρχισε να αποκτά σταδιακά παγκόσμια φήμη.

View this post on Instagram

A post shared by lovelifeandjoy189 (@lovelifeandjoy189)

Στις 27 Φεβρουαρίου 1892 ο Louis Vuitton αφήνει την τελευταία του πνοή και στο τιμόνι της εταιρείας τον διαδέχτηκε ο γιος του Georges, ο οποίος την απογείωσε και την έκανε γνωστή παγκοσμίως.

View this post on Instagram

A post shared by 花梨 (KARIN) (@karin_works_)

Το 1987 συνενώθηκε με την εταιρεία ποτών Moet et Chandon and Hennessy που σήμερα είναι γνωστή με την επωνυμία LVMH.  Το 1997 ο οίκος εισήλθε στον χώρο του ενδύματος και παρουσίασε την πρώτη του κολεξιόν.

Δείτε περισσότερα εδώ louis200.com

View this post on Instagram

A post shared by Adrien Dantou (@adrien.dantou)

Keywords
Τυχαία Θέματα