Lewie και Noah Kloster: Το σκηνοθετικό δίδυμο που περνά με ευκολία από τον Jim Jarmusch στον Hugo Boss

16:21 4/7/2021 - Πηγή: InStyle

Ένα απίθανο δίδυμο σκηνοθετών, τα αδέρφια Lewie και Noah Kloster από τις ΗΠΑ που πειραματίζονται με το animation με έναν μοναδικό τρόπο και εμπνέονται από την ποπ κουλτούρα, καθώς και από τους ανθρώπους που συναντούν στην καθημερινότητά τους φτιάχνοντας διασκεδαστικά και πρωτοποριακά μικρού μήκους ντοκιμαντέρ, μάς σύστησε το 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Παρουσιάστηκε

σε παγκόσμια πρεμιέρα η τελευταία τους ταινία με πρωταγωνίστρια την ανεξάρτητη σκηνοθέτη, συνεργάτιδα και σύντροφο του Jim Jarmusch, Sara Driver, «Πέρα από το Ρότερνταμ», ενώ σε διεθνή πρεμιέρα προβλήθηκαν οι ταινίες «Τυλιχτό και στο χέρι», «Ψηλά τα χέρια», «Ο ήρωας με το κολάν» και «Νυχτερινές λήψεις».

View this post on Instagram

A post shared by noah kloster (@noahkloster)

«Αρχίσαμε να γυρίζουμε τις ταινίες μας το 2016 και η τελευταία μας ολοκληρώθηκε πολύ πρόσφατα. Η γιαγιά μας, η οποία έφυγε από τη ζωή μερικά χρόνια προτού κάνουμε την πρώτη μας ταινία, ήταν ζωγράφος, κι έτσι κάποια πράγματα τα πέρασε και σε εμάς. Έχουμε την αίσθηση ότι μπορείς να βρεις κάτι στον δρόμο και να το ενσωματώσεις στην ταινία σου σε ένα εντελώς διαφορετικό πλαίσιο», ανέφερε ο Noah Kloster για το πώς δημιουργούν τις ταινίες τους.

View this post on Instagram

A post shared by Lewie Kloster (@lewiekloster)

Σε σχέση για το πότε συνειδητοποιεί κανείς ότι είναι καλλιτέχνης, ο Lewie είπε: «Έχουμε ένα μελλοντικό πρότζεκτ με τη Sara Driver, που αφορά τους μεγάλους σκηνοθέτες που ξέρουμε σήμερα. Θα ανατρέξουμε στα πρώτα τους βήματα και στις κινήσεις που έκαναν για να συγκεντρώσουν πόρους προκειμένου να γυρίσουν τις πρώτες τους ταινίες. Μέχρι πού άραγε μπορεί να φτάσει κάποιος για να διεκδικήσει το status του στην τέχνη; Εμείς, δεν μπορείτε να φανταστείτε τι χρειάστηκε να κάνουμε για να έρθουμε στη Θεσσαλονίκη!», συμπλήρωσε με κέφι.

filmfestival.gr

Όσο για τον χρόνο που χρειάζεται για να ολοκληρωθεί μια ταινία; «Η τελευταία μας ταινία με την Driver γυρίστηκε σε τρεις μήνες, με δύο ημέρες δουλειάς την εβδομάδα, γιατί χρειαζόμαστε και χρήματα. Μόλις τελειώσαμε μια μεγάλη και λίγο… περίεργη διαφημιστική καμπάνια για τον Hugo Boss για την οποία δεν μπορούμε να πούμε περισσότερα».

Αναμένουμε λοιπόν πολλές εκπλήξεις από αυτό το animation… nerd δίδυμο!

Keywords
Τυχαία Θέματα
Lewie, Noah Kloster,Jim Jarmusch, Hugo Boss