Το french toast είναι το πιο λαχταριστό πρωινό

10:42 4/7/2021 - Πηγή: InStyle

Το french toast είναι μία από τις πιο γευστικές λιχουδιές για πρωινό και μάλιστα πολύ εύκολη, αφού αποτελείται από τρία βασικά υλικά: ψωμί, γάλα και αυγά. Μπορεί να ονομάζεται “French” αλλά δημιουργήθηκε πολύ πριν συσταθεί το Γαλλικό κράτος!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vegan Recipes | Michelle (@run2food)

Συγκεκριμένα, ήταν δημοφιλές γλυκό snack κατά την διάρκεια του 5ου αιώνα μ.Χ. στη

Ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Οι Ρωμαίοι αρχικά βουτούσαν το ψωμί σε γάλα – η προσθήκη των αυγών συνέβη πολύ αργότερα – και το τηγάνιζαν με λάδι ή βούτυρο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Brandie | The Country Cook® (@thecountrycook)

Πώς μπορούμε λοιπόν να απολαύσουμε και εμείς το French toast και να κάνουμε τα πρωινά μας λίγο πιο γλυκά; Παρακάτω θα βρείτε μια εύκολη και γρήγορη συνταγή, που μπορείτε να ακολουθήσετε!

Υλικά:

4 αυγά2/3 φλιτζάνι γάλα1 & 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα1 κουταλιά της σούπας βανίλια2 κουταλιές της σούπας βούτυρο8 φέτες παχύ ψωμί του τοστ

Υλικά για topping :

Φρέσκα μούραΆχνη ζάχαρηΣιρόπι σφενδάμου

Εκτέλεση συνταγής:

Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους προσθέστε τα αυγά και το γάλα. Χτυπήστε τα δύο υλικά μαζί μέχρι να μαλακώσουν. Στην συνέχεια προσθέστε την κανέλα και τη βανίλια και χτυπήστε πάλι ελαφρά. Προθερμάνετε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε το βούτυρο. Μόλις λιώσει το βούτυρο και το τηγάνι είναι ζεστό, προσθέστε το ψωμί και τηγανίστε μέχρι να ροδίσουν. Επαναλάβετε την διαδικασία και από την άλλη πλευρά. Αφού αφαιρέσετε τα ψωμιά από το τηγάνι, ολοκληρώστε την συνταγή προσθέτοντας για γαρνιτούρα τα φρέσκα μούρα, την άχνη ζάχαρη και το σιρόπι σφενδάμου. Καλή όρεξη!

Keywords
Τυχαία Θέματα