Jim Jarmusch και Saint Laurent μας προσφέρουν some «French Water»

20:39 16/4/2021 - Πηγή: InStyle

Με ένα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους  που μοιάζει με… ζαλισμένο όνειρο, ο Saint Laurent με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του, Anthony Vaccarello και τον auteur του ανεξάρτητου σινεμά, Jim Jarmusch δημιούργησαν το «French Water». Αυτή βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που ο γαλλικός οίκος πειραματίζεται με short films.

Το Δεκέμβριο, ο Saint Laurent έκανε το ντεμπούτο του σε μια ταινία μικρού μήκους, σε σκηνοθεσία του Gaspar Noe με τίτλο «Summer of ’21». Πριν από αυτό,

ο Noe είχε σκηνοθετήσει και το «Lux Æterna». Οπότε ίσως το «French Water» θα μπορούσε να σηματοδοτήσει την αρχή περαιτέρω συνεργασιών μεταξύ του Jarmusch και του ιστορικού οίκου μόδας.

‘French Water’ Courtesy of Saint Laurent

Στο «French Water» συμμετέχουν οι Julianne Moore, Chloë Sevigny, Charlotte Gainsbourg, Indya Moore και Leo Reilly, οι οποίες φορούν κομμάτια από την συλλογή για την άνοιξη/καλοκαίρι 2021. Η ταινία διάρκειας εννέα λεπτών αφηγείται την ιστορία του τι συμβαίνει μετά το τέλος ενός δείπνου.

‘French Water’ Courtesy of Saint Laurent

Ο Reilly, που υποδύεται τον σερβιτόρο, παρακολουθεί την παρέα των γυναικών, καθώς αλλάζουν γρήγορα εμφανίσεις, φορώντας δημιουργίες της νέας συλλογής. Και όταν ετοιμάζονται να φύγουν από το πάρτι, τις προσφέρει λίγο νερό, αποκαλύπτοντας πως «είναι γαλλικό». Τότε η Gainsbourg, σαν παραίσθηση, κάνει την εμφάνισή της και διαβάζει μια φράση του Έντγκαρ Άλλαν Πόε: «αυτοί που ονειρεύονται τη μέρα, γνωρίζουν πολλά πράγματα που ξεφεύγουν από όσους ονειρεύονται μόνο τη νύχτα».

‘French Water’ Courtesy of Saint Laurent

Ο Anthony Vaccarello επέλεξε τον Jarmusch για να ενορχηστρώσει ένα ονειρικό, σουρεαλιστικό φιλμ, ακολουθώντας τους δικούς του κανόνες με το γνωστό και αγαπημένο «μυστηριώδες» ύφος του σκηνοθέτη, που μετά το «The dead don’t die» αποφάσισε να κάνει ένα διάλειμμα, σκηνοθετώντας μια μικρού μήκους ταινία. Στην υγειά μας!


Keywords
Τυχαία Θέματα