Harry-Meghan: Αγώνας δρόμου να αυξήσουν τη δημοφιλία τους στη Βρετανία

14:03 11/4/2024 - Πηγή: InStyle

Ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle κλήθηκαν να “κάνουν περισσότερα” για να ενισχύσουν τη δημοφιλία τους στη Βρετανία, ενόψει της επιστροφής στη χώρα τον επόμενο μήνα. Ο Harry πρόκειται να παραστεί σε μια ειδική τελετή στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου στις 8 Μαΐου, για να γιορτάσει τη 10η επέτειο των Αγώνων Invictus.

Ενόψει της επίσκεψης, ο πρίγκιπας Harry έλαβε μια προειδοποίηση για τους Αγώνες, καθώς οι επικριτές πιστεύουν ότι η Meghan

Markle θα μπορούσε να “κλέψει τις εντυπώσεις” αν επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο μαζί του για την ειδική επετειακή εκδήλωση.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Invictus Games Foundation (@weareinvictusgames)

Η εναρκτήρια εκδήλωση αυτών των Αγώνων, για άρρωστους και τραυματισμένους στρατιωτικούς, πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο το 2014 και συνιδρυτής τους ήταν ο Harry. Αν και δεν είναι ακόμη γνωστό αν η δούκισσα του Σάσεξ θα επισκεφθεί το Ηνωμένο Βασίλειο μαζί με τον σύζυγό της, μια νέα δημοσκόπηση της YouGov ήταν αποκαλυπτική για τα συναισθήματα των Βρετανών για τον πρίγκιπα και τη σύζυγό του.

Βασιλικός ανταποκριτής εξέφρασε έκτοτε την άποψη ότι το ζευγάρι “έχει ακόμη δρόμο μπροστά του” για να αυξήσει τη δημοτικότητά του στη Βρετανία. Όσον αφορά στη δημοφιλία τους, ο Harry συγκεντρώνει το 31% των θετικών απόψεων και η Meghan μόνο το 21%.

Ο βασιλικός ανταποκριτής του GB News, Cameron Walker, δήλωσε: “Έχουν ακόμη δρόμο μπροστά τους αν θέλουν να αυξήσουν τη δημοτικότητά τους στο βρετανικό κοινό”. Τα αποτελέσματα αυτά είναι σημαντικά διαφορετικά από εκείνα της Kate, η οποία αυτή τη στιγμή υποβάλλεται σε θεραπεία για τον καρκίνο, μετά τη διάγνωσή της. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GovUK, η πριγκίπισσα της Ουαλίας προτιμήθηκε από το 76% του συνόλου των ερωτηθέντων.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Invictus Games Foundation (@weareinvictusgames)

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης ίσως είναι και η αιτία που ο Harry και η Meghan είναι σκεφτικοί όσον αφορά στην επίσκεψή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σύμφωνα με βασιλικό εμπειρογνώμονα, το ζευγάρι χρησιμοποιεί την ανησυχία για την ασφάλειά του ως “βολική δικαιολογία” για να αναβάλει την επιστροφή του.

Μιλώντας στο GBN America, ο Αμερικανός δημοσιογράφος Lee Cohen υποστήριξε ότι το βασιλικό ζεύγος αποφεύγει να επιστρέψει στη χώρα λόγω της πιθανότητας μιας “άσχημης” υποδοχής από το κοινό. Ο Cohen δήλωσε: “Ο Harry θα πρέπει να κάνει το ταξίδι χωρίς τη Meghan”.

“Από τότε που αποσύρθηκε από τα βασιλικά καθήκοντα το 2020, η Meghan επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένης της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ Β’. “Ωστόσο, δεν παρέστη στη στέψη του βασιλιά το 2023. Ο Harry παρευρέθη μόνος του και πολλοί Βρετανοί μοιράζονται μαζί μου την άποψη ότι θα ήταν ενθουσιασμένοι αν την έβλεπαν να φεύγει μετά τις προσβολές στη χώρα τους και τους αγαπημένους τους θεσμούς”.

Ο Cohen πρόσθεσε: “Οι Σάσεξ χρησιμοποιούν το θέμα της ασφάλειας. Χρησιμοποιούν την ασφάλεια ως βολική δικαιολογία, αλλά πιστεύω ότι αυτό που πραγματικά φοβούνται είναι μια άσχημη δημόσια υποδοχή.

“Αν η Markle επέστρεφε, ποιος θα μπορούσε να αμφισβητήσει ότι δεν αξίζει μια άσχημη δημόσια υποδοχή;”

Keywords
Τυχαία Θέματα