Gary Rossington: Πέθανε ο θρυλικός κιθαρίστας των Lynyrd Skynyrd στα 71 του

12:38 6/3/2023 - Πηγή: InStyle

Ο κιθαρίστας και τραγουδοποιός των θρυλικών Lynyrd Skynyrd, Gary Rossington, πέθανε σε ηλικία 71 ετών.

Τη θλιβερή είδηση ανακοίνωσε το συγκρότημα σε ανάρτησή του στο Facebook το βράδυ της Κυριακής: “Με βαθύτατη θλίψη πρέπει να ενημερώσουμε, ότι χάσαμε σήμερα τον αδελφό, φίλο, μέλος της οικογένειας, τραγουδοποιό

και κιθαρίστα μας, Gary Rossington“

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lynyrd Skynyrd (@skynyrd)

Και προστίθεται: “Ο Gary είναι τώρα με τα αδέρφια του Skynyrd και την οικογένειά του στον ουρανό και παίζει όμορφα, όπως κάνει πάντα. Παρακαλούμε να έχετε τον Dale, τη Mary, την Annie και όλη την οικογένεια Rossington στις προσευχές σας και να σεβαστείτε την ιδιωτική ζωή της οικογένειας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.”

Δεν είναι σαφές ποια είναι η αιτία θανάτου του μουσικού. Είχε υποβληθεί σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση στην καρδιά του τον Ιούλιο του 2021.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lynyrd Skynyrd (@skynyrd)

Ο Rossington συνάντησε αρχικά τον Ronnie Van Zant και τον Bob Burns όταν ήταν όλοι τους έφηβοι και έπαιζαν μπέιζμπολ στο Jacksonville της Φλόριντα το 1964, σύμφωνα με το βιογραφικό στην ιστοσελίδα του συγκροτήματος.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lynyrd Skynyrd (@skynyrd)

Ένα αυτοσχέδιο απογευματινό τζαμάρισμα στο πάρκινγκ του σπιτιού των γονιών του Burns ενέπνευσε το τρίο να σχηματίσει μια μπάντα. Πριν περάσει πολύς καιρός, ο κιθαρίστας Allen Collins και ο μπασίστας Larry Junstrom προστέθηκαν στο συγκρότημα και άρχισαν να κάνουν εμφανίσεις στο Jacksonville – αρχικά ως My Backyard, στη συνέχεια ως The Noble Five, στη συνέχεια ως The One Percent, πριν τελικά καταλήξει στο όνομα Lynyrd Skynyrd το 1969.

Ο Rossington το 2019 έγινε το τελευταίο επιζών αρχικό μέλος του συγκροτήματος, όταν ο Junstrom πέθανε σε ηλικία 70 ετών τον Οκτώβριο του 2019.

Ο Rossington είχε εμπλακεί σε αυτοκινητιστικό ατύχημα το 1976, στο οποίο το Ford Torino του έπεσε πάνω σε ένα δέντρο, κι έτσι έδωσε έμπνευση για το κομμάτι That Smell του συγκροτήματος.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Rock Music Association (@rockmusicassociation)

Το θρυλικό συγκρότημα, το οποίο έχει δώσει εμβληματικά κομμάτια, όπως τα Sweet Home Alabama, Free Bird, Simple Man και Tuesday’s Gone, συνδέεται στενά με το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα του 1977 στο οποίο σκοτώθηκαν ο Van Zant και ο Steve Gaines, καθώς και η αδελφή του Gaines, Cassie Gaines, ο road manager του συγκροτήματος Dean Kilpatrick και οι δύο πιλότοι.

Στο αεροπορικό δυστύχημα του 1977, έσπασαν και τα δύο χέρια του Rossington, καθώς και το πόδι του, ενώ το στομάχι και το συκώτι του υπέστησαν διάτρηση.

Το συγκρότημα δεν έπαιξε μαζί για μια δεκαετία μετά την τραγωδία της 20ής Οκτωβρίου 1977. Το εμβληματικό συγκρότημα της country-rock εισήχθη στο Rock and Roll Hall of Fame το 2006.

Keywords
Τυχαία Θέματα