Ντόρα Μπακογιάννη: «Ξέρω τι θα πει να αποχαιρετάς τον άνθρωπό σου στις 8 και στις 8.30 να είναι νεκρός»

Η Ντόρα Μπακογιάννη βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην τραγωδία στα Τέμπη, που βύθισε στο πένθος την Ελλάδα. Η βουλευτής της ΝΔ εξέφρασε τη συμπαράστασή της στις οικογένειες των θυμάτων και εξομολογήθηκε ότι το συναίσθημα που νιώθουν της είναι γνώριμο.

«Είμαι όπως όλος ο κόσμος σήμερα στην Ελλάδα,

συντετριμμένη. Ξέρω τι θα πει να αποχαιρετάς τον άνθρωπό σου στις 8 και στις 8.30 να είναι νεκρός. Φαντάζομαι τις μανάδες και τους πατεράδες αυτών των παιδιών, και πως όλοι οι γονείς στην Ελλάδα ταυτίστηκαν με αυτές τις οικογένειες.

Είναι μία εθνική τραγωδία, και εάν έχουμε μία υποχρέωση – και είναι ο μοναδικός λόγος που βρίσκομαι εδώ, γιατί όπως είπατε, οι πολιτικοί καμιά φορά δεν θα πρέπει να μιλάνε – είναι για να πω ότι έχουμε μία πολύ μεγάλη ευθύνη.

Να μην επιτρέψουμε να ξανασυμβεί κάτι τέτοιο, και για να το πέτυχουμε αυτό σημαίνει ότι όλα μα όλα πρέπει να βγουν στο φως», είπε αρχικά η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Όπως είπε ο πρωθυπουργός, είναι αδιανόητο το 2023 δύο τρένα να είναι στην ίδια ράγα και να συγκρούονται μεταξύ τους. Άρα, τι έφταιξε, ποιος έφταιξε, ποια ήταν τα λάθη που συνέβησαν, ποιοι είναι οι υπεύθυνοι, τι συνέβη ακριβώς, αυτό πρέπει να το μάθουμε μέχρι κεραίας. Είναι παντού οι ευθύνες.

Βεβαίως υπάρχουν και ευθύνες πολιτικών προσώπων, όπως το αντιλαμβάνομαι. Αυτό δεν μπορεί να ξανασυμβεί, πρέπει να πούμε ολόκληρη την αλήθεια. Ο κόσμος που το δούλευε αυτό, που δούλευε στο τρένο, το πίστευε ότι δεν θα συνέβαινε κάτι τέτοιο, αλλιώς δεν θα έμπαινε στο τρένο.

Δεν υπάρχει σε αυτή την ιστορία τίποτα άλλο παρά μόνο ”όλα στο φως”. Είναι υποχρέωση την οποία έχουμε απέναντι στην κοινωνία, στα παιδιά και στα εγγόνια μας. Δεσμευθήκαμε να το απαντήσουμε με όσο πόνο και κόστος έχει αυτό», κατέληξε.

Διαβάστε ακόμα:

 Τέμπη: Νέο ανατριχιαστικό βίντεο μετά τη σύγκρουση των τρένων

 Φαίη για Τέμπη: «Το συναίσθημα μας είναι πολύ μικρό μπροστά στον πόνο των οικογενειών»

 Ανδρέας Μικρούτσικος: Τα νεότερα για την υγεία του – Πότε παίρνει εξιτήριο;

Keywords
Τυχαία Θέματα