Fabric Republic: ένας οργανισμός που αποδεικνύει ότι η βιωσιμότητα, δεν είναι ουτοπία.

15:50 3/4/2021 - Πηγή: InStyle

Το Fabric Republic είναι ένα καινοτόμο και ολοκληρωμένο πρωτοποριακό σύστημα διαχείρισης ενδυμάτων, που εστιάζει στις κοινωνικές ανάγκες του σήμερα. Ιδρύθηκε το 2017, όταν τα μέλη του οργανισμού, παρακολουθώντας τις τεράστιες επιπτώσεις που προκαλεί η σπατάλη των ρούχων στο περιβάλλον, αποφάσισαν να σταματήσουν τα παράπονα και τις επικρίσεις και να κάνουν μία συνειδητή κίνηση για τη λύση του ζητήματος.

Ερωτήσεις όπως «ποιος έφτιαξε τα ρούχα μας» και «από ποια υλικά

κατασκευάζονται» αποτελούν θεμελιώδεις αξίες του εγχειρήματος δημιουργίας ενός ηθικού brand. Η όλη διαδικασία ξεκίνησε με την περισυλλογή του πλεονάζοντος ρουχισμού και στη συνέχεια με τη δημιουργία μίας αυτόνομης μονάδας παραγωγής νέων ρούχων αποκλειστικά από υφάσματα που θα κατέληγαν σε χωματερές. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι στην παραγωγή εργάζονται άτομα από ευάλωτες ή ευπαθείς κοινωνικές ομάδες με λιγότερες ευκαιρίες απασχόλησης, ενώ όλοι οι συνεργάτες είναι μικρές τοπικές επιχειρήσεις. Τέλος, από τη συσκευασία έως το τελικό αντικείμενο όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι φιλικά προς το περιβάλλον και ανακυκλώσιμα.

View this post on Instagram

A post shared by Fabric Republic (@fabricrepublic_gr)

Στα τρία αυτά χρόνια λειτουργίας του οργανισμού έχει δοθεί καθαρός ρουχισμός σε πάνω από 200.000 συνανθρώπους μας, που δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρά/καινούρια ρούχα. Φτάνει μόνο να σκεφτούμε ότι το 1/3 του ελληνικού πληθυσμού ζει στο όριο της φτώχειας, αδυνατώντας να καλύψει βασικές ανάγκες, ανάμεσά τους και η ένδυση.

View this post on Instagram

A post shared by Fabric Republic (@fabricrepublic_gr)

Μέσω της ιστοσελίδας τους https://www.fabricrepublic.store/ μπορείτε να ενημερωθείτε και εσείς για τα σημεία που μπορείτε να χαρίσετε τα ρούχα σας ή ακόμη και να αποκτήσετε ένα κομμάτι από τη συλλογή του Fabric Republic, τα έσοδα του οποίου ενισχύουν τις συλλογικές δράσεις του οργανισμού.

Πηγές: fabricrepublic.store, fabricrepublic.gr, lifo.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα