Dragon fruit: Το πιο εξωτικό και νόστιμο φρούτο

14:20 6/11/2021 - Πηγή: InStyle

Το dragon fruit είναι ένα από τα πιο popular φρούτα των τελευταίων ετών, καθώς είναι τόσο όμορφο όσο και γευστικό. Με το έντονο φούξια χρώμα του, τραβάει εύκολα την προσοχή όλων και μας κινεί το ενδιαφέρον να το δοκιμάσουμε. Μολονότι δεν το βρίσκουμε εύκολα στα καταστήματα, ομολογούμε ότι το βλέπουμε συνέχεια στο Instagram. Influencers και διασημότητες το έχουν ήδη εντάξει στις διατροφές τους και συζητούν για

τα αμέτρητα οφέλη του συγκεκριμένου superfood. Ποια λοιπόν είναι η θρεπτική αξία του;

Τσάι matcha: Το must της υγιεινής διατροφής

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Grafting Dragon Fruit (@graftingdragonfruit)

Αρχικά, το dragon fruit έχει μια άκρως ενδιαφέρουσα ιστορία.

Προέρχεται από την Κεντρική και τη Νότια Αμερική και σύμφωνα με έναν τοπικό μύθο, δημιουργήθηκε από τη φωτιά που πετούσαν οι δράκοι από το στόμα τους. Κατά τη διάρκεια μιας μάχης, όταν ο δράκος πετούσε φωτιά, το τελευταίο πράγμα που προέκυπτε ήταν ο καρπός. Στη συνέχεια, ο καρπός εισήχθη στο Βιετνάμ από τους Γάλλους πριν από εκατό χρόνια και σήμερα τα “φρούτα του δράκου” εξάγονται κυρίως από το Βιετνάμ και την Ασία. Αν και κατά κανόνα έρχεται στη χώρα μας από το εξωτερικό, χάρη στις προσπάθειες μικρών παραγωγών, ευδοκιμεί και στην Ελλάδα.

Αυτά είναι τα αγαπημένα μας brunch spots για να επισκεφθείτε στην Αθήνα

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Exotic Fruit Shop (@exoticfruitshop)

Το εσωτερικό του είναι συνήθως άσπρο ή ροζ με μαύρους σπόρους, θυμίζοντας μας το ακτινίδιο. Ωστόσο, αυτό το φρούτο αποτελείται κυρίως από νερό και πολλά αντιοξειδωτικά συστατικά και ιχνοστοιχεία, που είναι πολύ σημαντικά για τον οργανισμό μας. Όχι μόνο βοηθάει στην υγεία της καρδιάς και το ανοσοποιητικό σύστημα αλλά και ενισχύει τον μεταβολισμό, ενισχύοντας την καύση. Επιπλέον έχει μία δροσιστική και ελαφρώς υπόγλυκη γεύση, η οποία μπορεί να συνδυαστεί υπέροχα σε πολλές συνταγές. Η δική μας πρόταση είναι να προσθέσετε το dragon fruit σε ένα δροσιστικό smoothie ή σε μια νόστιμη φρουτοσαλάτα.

Παγκόσμια Ημέρα Επισιτισμού – Διατροφής: Πάνω από 3 δισ. άνθρωποι δεν μπορούν να απολαμβάνουν μια υγιεινή δίαιτα

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Smoothies & more (@detox_recipes)

Keywords
Τυχαία Θέματα