Camille Charriere: H Γαλλίδα επιχειρηματίας αντιδρά σε σχόλια γυναικείου μισογυνισμού

12:00 10/3/2022 - Πηγή: InStyle

Μια αιχμηρή δήλωση κατά του γυναικείου μισογυνισμού, έκανε η επιχειρηματίας και fashion influencer, Camille Charriere. Όλα ξεκίνησαν όταν η ίδια αποφάσισε να φορέσει στο γάμο της ένα διάφανο νυφικό, κεντημένο με δαντέλα που αποκάλυπτε το σώμα της, με τρόπο που κάποιοι θεώρησαν προκλητικό. Ή για να το θέσουμε καλύτερα, όταν «κάποιες» θεώρησαν ότι δεν είναι πρέπον για μια γυναίκα να ντύνεται έτσι και συγκεκριμένα στο γάμο της.

Instagram @camillecharriere

Η Camille αντέδρασε έντονα και επέλεξε την Παγκόσμια Ημέρα

της Γυναίκας για να μιλήσει για τον γυναικείο μισογυνισμό, όταν διασημότητες μιλούσαν για ενωμένες γυναίκες, γυναίκεια αλληλεγγύη και περηφάνεια του γυναικείου φύλου.

«Η δριμεία κριτική στο νυφικό μου φόρεμα απέδειξε το πόσο διαδεδομένος είναι ακόμα, ο εσωτερικός μισογυνισμός. Η ιδέα ότι μια γυναίκα υποσυνείδητα προβάλει σεξιστικές ιδέες σε άλλες γυναίκες ή ακόμα και στον ίδιο της τον εαυτό. Προκαλείται από βαθιά ριζωμένες και αφηρημένες ιδέες για το πώς μια γυναίκα πρέπει να ντύνεται και να συμπεριφέρεται, πρότυπα που δημιουργήθηκαν από μια πατριαρχική κοινωνία».

Instagram @camillecharriere

Κι ενώ οι γυναίκες έχουν να αντιμετωπίσουν πολλές φορές σχόλια και συμπεριφορές ανδρικού μισογυνισμού, ξαφνικά έρχονται αντιμέτωπες με το ίδιο τους το φύλο και με απόψεις ξεπερασμένες, ενώ την ίδια στιγμή πρέπει να παρουσιάζονται ενωμένες. Δεν πρόκειται για έναν πόλεμο μεταξύ των δύο φύλων, αλλά για μια κοινή προσπάθεια ανδρών και γυναικών, ώστε να εξαλειφθούν τέτοιου είδους ιδέες και κριτικές, οι οποίες στηρίζονται απλά και μόνο στο μίσος.

«Είτε το αντιλαμβανόμαστε, είτε όχι, κάποιες από εμάς καταλήγουμε να καταναλώνουμε τέτοιου είδους ιδέες σε τέτοιο βαθμό, που περνάμε το μισογυνισμό και σε άλλες γυναίκες. Μεγάλωσα στη Γαλλία, στη χώρα της οξείας κριτικής, όπου ο εσωτερικός μισογυνισμός είναι ενδημικός. Είναι ευκολότερο να ντύνεσαι “safe”, τίποτα πολύ κοντό, τίποτα υπερβολικά σέξι, έτσι ώστε να αποφύγεις να εξοστρακιστείς από τους ομότιμούς σου (τις γυναίκες)»

Instagram @camillecharriere

Ο μισογυνισμός δεν έχει θέση στον κόσμο, τον οποίο λέμε ότι επιθυμούμε, και δη ο γυναικείος. Μια υπενθύμιση από την Camille Charriere, σε μια ιδιαίτερη, για το γυναικείο φύλο, ημέρα. Μια γυναίκα είναι απολύτως ελεύθερη να φοράει ότι αυτή θέλει και ειδικά, την ημέρα του γάμου της!

Keywords
Τυχαία Θέματα