Boat Shoes: Ένα ακόμα «άσχημο» παπούτσι προστίθεται στη συλλογή μας

13:25 22/2/2024 - Πηγή: InStyle

Από τις παραλίες των εξωτικών νησιών μέχρι τις πασαρέλες των μεγαλουπόλεων, τα boat shoes έχουν επανέλθει με δύναμη στον κόσμο της μόδας. Με την κλασική τους αισθητική και την πρακτικότητά τους, αυτά τα ναυτικά υποδήματα έχουν κερδίσει την προσοχή τόσο των λάτρεων της παραδοσιακής μόδας όσο και των απαιτητικών του «αθλήματος».

Από την πρώτη τους εμφάνιση στη δεκαετία του 1930 στα ναυτικά ταξίδια, μέχρι τη

σημερινή τους δημοτικότητα στον κόσμο της μόδας, τα boat shoes έχουν αποκτήσει μια παγκόσμια φήμη για το στιλ, την άνεση και την ποιότητά τους. Κάθε φορά που τα φοράμε, μας μεταφέρουν στην εποχή της απλότητας και της κομψότητας, στον κόσμο της ναυτιλίας.

Η ιστορία των boat shoes

Τα boat shoes έγιναν δημοφιλή ως μόδα στη δεκαετία του 1930. Ο σχεδιαστής που τα έφερε στο προσκήνιο ήταν ο Paul Sperry, ο οποίος τα δημιούργησε ένα εμβληματικό ζευγάρι το 1935. Ο Sperry εμπνεύστηκε από την εμπειρία του στη θάλασσα. Δουλεύοντας εκεί, ήξερε ότι χρειάζονται παπούτσια που να παρέχουν καλή πρόσφυση σε υγρές επιφάνειες.

Η εταιρεία του, η Sperry Top-Sider, έκανε τα boat shoes δημοφιλή στο ευρύ κοινό. Στη συνέχεια άλλοι σχεδιαστές και εταιρείες παρουσίασαν διάφορες εκδοχές τους. Από τότε, τα boat shoes έχουν γίνει ένα σταθερό κομμάτι της ανδρικής και γυναικείας μόδας και συχνά τα φοράμε σε καθημερινή βάση.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Manebí (@manebi)

Τα boat shoes σήμερα

Στις τελευταίες πασαρέλες λοιπόν, είδαμε τα boat shoes να περπατούν και πάλι με καμάρι στις πασαρέλες. Ο οίκος MiuMiu ήταν μάλιστα και αυτός που ξεχώρισε με την ιδιαίτερα chic προσέγγισή του. Ωστόσο τα συγκεκριμένα «άσχημα» παπούτσια δεν είναι κάτι άγνωστο στα brand πολυτελείας.

Ο οίκος Gucci έχει κατά καιρούς παρουσιάσει διάφορες εκδοχές των boat shoes με τον δικό του πολυτελή τρόπο. Συνδύασε ποιοτικά υλικά και κομψά σχέδια με το χαρακτηριστικό λογότυπου του οίκου. Και η Louis Vuitton όμως έχει εισαγάγει τα boat shoes στη συλλογή της, προσθέτοντας μια έξτρα νότα πολυτέλειας στον κλασικό ναυτικό σχεδιασμό. Ο οίκος Prada έχει παρουσιάσει πιο εξεζητημένες εκδοχές τους, ενσωματώνοντας καινοτόμα υλικά και σχεδιαστικές λεπτομέρειες στα προϊόντα τους.

Credit Miu MiuHot or Not?

Εδώ, οι απόψεις διαφέρουν. Για κάποιες από εμάς τα boat shoes είναι τα loafers του καλοκαιριού. Για άλλες πάλι, θα αρνηθούμε να τα φορέσουμε μιας και δεν τα βρίσκουμε τόσο κολακευτικά για τα πόδια μας. Το σίγουρο πάντως, είναι ότι εκτός από την άνεση που προσφέρουν, θα είναι και μία από τις μεγαλύτερες τάσεις της μόδας για την επόμενη σεζόν. Επομένως, ίσως και να αξίζουν μια ευκαιρία!

Keywords
Τυχαία Θέματα