10 fashion movies για τους λάτρεις της μόδας και μόνο

Movie night και δεν έχετε τι να δείτε; Αν λατρεύετε τη μόδα και χρειάζεστε λίγη έμπνευση και μια ταινία να σας φτιάξει τη διάθεση, έχουμε όχι μία ούτε δύο αλλά δέκα υπέροχες προτάσεις. Φορέστε την στιλάτη πιτζάμα σας, βάλτε ένα ποτήρι κρασί και απολαύστε…

@thebadmoviedatabase.com

Sex and the City. Μα φυσικά! Υπάρχει καλύτερη τετράδα από αυτή για να σας κρατήσει συντροφιά; Η ταινία δεν χρειάζεται καν συστάσεις κι όσες φορές κι αν την δούμε δεν θα είναι αρκετές. Μόδα, Μανχάταν, sex talks

και τα κορίτσια!

@imbd.com

Sex and the City 2. Επειδή η μία δεν φτάνει, η δεύτερη ταινία της σειράς μας ταξιδεύει στο Abu Dhabi. Δεν είναι μόνο η Νέα Υόρκη άλλωστε στιλάτη. Η νέα Μέση Ανατολή έχει κι αυτή μια glamour κι εξωτική νότα. Ούτε οι δυο ταινίες φτάνουν για να λέμε την αλήθεια. Ευτυχώς υπάρχουν και 6 σεζόν.

@abcnews.com

Breakfast at Tiffany’s. Η ρομαντική αισθηματική ταινία της Audrey Hepburn που μας δίδαξε ότι το να κοιμάσαι με ένα λευκό oversized πουκάμισο και να παίρνεις το πρωινό σου μπροστά από ένα κοσμηματοπωλείο, κι όχι οποιοδήποτε, δεν θα είναι ποτέ out of style.

@vogue.fr

Shopaholic. Ή στην ελληνική έκδοση, Ψωνίζω άρα Υπάρχω. Δεν ξέρω για εσάς εγώ πάντως ταυτίζομαι με την πρωταγωνίστρια κάθε φορά που τα ρούχα της μιλάνε ενώ οι πιστωτικές της κάρτες φουσκώνουν.

@vogue.fr

Coco before Chanel. Η ιστορία μιας γυναίκας που άφησε το στίγμα της στην μόδα. Η γυναίκα πίσω από την μόδα για την ακρίβεια που απελευθέρωσε τις γυναίκες. Μια από τις πρώτες φεμινίστριες η Coco Chanel, σε μια βιογραφική ταινία.

@imbd.com

The September Issue. Η μόδα είναι θρησκεία και αυτή η βίβλος της. Ένα ντοκιμαντέρ για το πώς κυκλοφορεί η έκδοση του Σεπτεμβρίου, η πιο σημαντική για ένα περιοδικό, μέσα από τα μάτια της Anna Wintour.

@queen.gr

Clueless. Μόνο εμένα μου φτιάχνει τόσο τη διάθεση; Αν και όχι καθαρά ταινία μόδας, το Clueless προσφέρει άπειρα outfits της δεκαετίας του ’90 και είναι ανέμελη. Ότι χρειαζόμασταν!

@theguardian

Funny face. Και Audrey Hepburn ξανά. Πως ένα συνεσταλμένο και διαφορετικό κορίτσι γίνεται top model και γνωρίζει τον κρύο κόσμο της μόδας. Από την Νέα Υόρκη ως το Παρίσι και πάλι πίσω, οι φωτογραφήσεις και η μόδα της εποχής είναι ότι πιο αυθεντικό θα δείτε σε ταινία.

@vogue.fr

Yves Saint Laurent. Ο κόσμος της μόδας δεν είναι μόνο λάμψη, πλούτη και δόξα. Το άγχος και η πίεση που μπορεί να υποστεί ο καλλιτέχνης για να δημιουργήσει μια κολεξιόν, όχι αριστουργηματική αλλά εμπορική για χάρη του χρήματος, αποτυπώνεται στην ταινία για τη ζωή ενός από τους πιο ταλαντούχους σχεδιαστές των εποχών.

@biography.com

The Devil wears Prada. Το καλύτερο για το τέλος. Ποιος δεν πεθαίνει με το βλέμμα της Miranda; Ναι είμαι κι εγώ από αυτούς που ξέρουν απ’ έξω τα λόγια μιας και είναι η αγαπημένη μου ταινία!

Keywords
Τυχαία Θέματα