Διαμάντια Παντοτινά όπως τα Άστρα

Πριν από ένα μήνα περίπου ο αξέχαστος κυβερνήτης James Kirk από την παλιά θρυλική σειρά Star Trek, ο κατά κόσμο ηθοποιός William Shatner, υπήρξε ο γηραιότερος άνθρωπος που σε ηλικία 90 ετών πραγματοποίησε 11λεπτο διαστημικό ταξίδι γύρω από τη γη, παρέμεινε δε επί 4 λεπτά σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας.

Δεν γνωρίζουμε αν όλο αυτό προσέδωσε οιαδήποτε “αστρική αίγλη” σε όσους συμμετείχαν, κάτι τέτοιο

όμως προετοιμάζεται για τον Μάιο του 2022 και θα αφορά… διαμάντια από τον οίκο Dianne Rae και το κατάστημα Lafayette που εδρεύει στο Los Angeles των ΗΠΑ.

View this post on Instagram

A post shared by Diamonds in Space (@diamondsinspace_)

Στα πλαίσια της ρηξικέλευθης και δραστικής προβολής των δημιουργιών της, η ευφυής επιχειρηματίας Dianne Rae κατέληξε σε αυτή την καινοτόμο και θα έλεγε κάποιος, “διαστημικής εμβέλειας” πρόταση, πόσο μάλλον που όλοι στις μέρες μας μιλάνε για πλανήτες και διαστημικά ταξίδια τα οποία σύντομα ως φαίνεται, θα γίνουν ρουτίνα για τους πολλούς εραστές των αστεριών.

Τα διαμάντια θα ταξιδέψουν επί 30 ημέρες και για εκατομμύρια χιλιόμετρα, προς και από τον διεθνή διαστημικό σταθμό σε μια προγραμματισμένη αποστολή της NASA, κατόπιν δε θα αποσταλούν σε εκλεκτούς πελάτες που θα τα έχουν πληρώσει αδρά, όμως θα έχουν να λένε και να περηφανεύονται πως φορούν τα μοναδικά κοσμήματα που έχουν “αντικρίσει” τον γαλάζιο πλανήτη μας από πολύ- πολύ ψηλά.

View this post on Instagram

A post shared by Diamonds in Space (@diamondsinspace_)

Η ιδέα αυτή πήρε τον δρόμο της υλοποίησης με κόπο και πολλές προσπάθειες για να ξεπεραστεί η γραφειοκρατία και οι δισταγμοί της NASA, κυρίως χάρη στον σύζυγο της Rae, Jeff High, ο οποίος τελικά έπεισε τους αρμόδιους να παραχωρήσουν μικρό χώρο στον πύραυλο μόνο για διαμάντια, αφού αποκλειστικά αυτά αποδέχτηκε η NASA. Μαζί με την συσκευασία, το πολύτιμο φορτίο δεν προβλέπεται να ξεπεράσει σε βάρος τα 2 κιλά.

View this post on Instagram

A post shared by Diamonds in Space (@diamondsinspace_)

“Οι τεχνικής φύσης λεπτομέρειες που πρέπει να τηρηθούν είναι πολλές”, αποκαλύπτει ο High: ‘Ενδεικτικά μόνο αναφέρω ότι η  συσκευασία απαγορεύεται να έχει πλαστικά τμήματα, μιας και αυτά αποσυντίθενται και δημιουργούν βλαβερά αέρια στον θάλαμο. Είχαμε επίσης την ιδέα να υπάρξει διάδραση μεταξύ των κοσμημάτων και των αστροναυτών σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας, όπως και μια σχετική φωτογράφιση, όμως η ιδέα τελικά απορρίφτηκε γιατί ήταν πολύ ακριβή”, προσθέτει.

Τα διαμάντια που θα ταξιδέψουν στο διάστημα, μεταξύ των οποίων υπάρχουν και υπερπολύτιμα, παλιάς κοπής ευρωπαϊκά κομμάτια, θα έχουν ήδη προπωληθεί μέσω ενός ειδικού site, ενώ το Αμερικανικό Γεμολογικό Ινστιτούτο έχει επιπλέον συμφωνήσει να τα πριμοδοτήσει με ειδικό “διαβατήριο” που θα πιστοποιεί το πέρασμά τους από τα… ουράνια πεδία.

View this post on Instagram

A post shared by Diamonds in Space (@diamondsinspace_)

Η Dianne Rae σκέπτεται περαιτέρω να κάνει ένα λαμπερό πάρτι κατά την στιγμή της εκτόξευσης, όμως ακόμη και όσοι πελάτες δεν μπορέσουν να παραστούν, θα έχουν την δυνατότητα να δουν μέσω ειδικού application την όλη διαδικασία και να παρακολουθήσουν την πορεία της παραγγελίας τους, που, κάλλιστα, μπορεί να περάσει κάποια στιγμή πάνω από το σπίτι τους!

View this post on Instagram

A post shared by Diamonds in Space (@diamondsinspace_)

“Αν και θα ήθελα να έχω την τύχη του Shatner, δεν νομίζω πως θα μπορέσω να κάνω και εγώ ένα τόσο συγκλονιστικό ταξίδι” εξομολογείται ρεαλιστικά η Dianne. “Ομως μέσα από αυτή την υπέροχα μαγική διαδικασία, ο καθένας θα μπορεί να χαρίσει ένα κόσμημα στην αγαπημένη του για να της πει: Σε αγαπάω πιο πολύ από τη Σελήνη και τα αστέρια μαζί! Λίγο είναι αυτό;”προσθέτει με νόημα.


Βρείτε περισσότερα στο https://diamondsinspace.com/ 

Από τη Μαρία Αρβανιτοπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα