Τυλίχθηκε στις φλόγες η Παναγία των Παρισίων – Εικόνες ολικής καταστροφής (ΒΙΝΤΕΟ)

20:52 15/4/2019 - Πηγή: Fortune

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα το απόγευμα στον Καθεδρικό της Παναγιάς των Παρισίων, στο Παρίσι, όπως έγινε γνωστό από την πυροσβεστική υπηρεσία.

Ένα πυκνό σύννεφο μαύρου καπνού υψώνεται από το κτίριο, όπως φαίνεται σε πολλές φωτογραφίες και βίντεο που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Το εντυπωσιακό βέλος, η κορυφή του κωδωνοστασίου της Παναγίας των Παρισίων, κατέρρευσε. Ένας εκπρόσωπος του καθεδρικού ναού ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι καίγεται όλος ο ξύλινος σκελετός του κτιρίου.

Οι φλόγες έφτασαν μέχρι τη στέγη του καθεδρικού, όπου υπήρχαν σκαλωσιές

λόγω των εργασιών συντήρησης που ήταν σε εξέλιξη, και πολύ γρήγορα επεκτάθηκαν στο βέλος της εκκλησίας.

“Μια τρομερή πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη στην Παναγία των Παρισίων”, έγραψε στο Twitter η δήμαρχος Αν Ινταλγκό.

Η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 19.50 (ώρα Ελλάδας) και ενδεχομένως συνδέεται με τις εργασίες συντήρησης που γίνονταν στο κτίριο. Το τηλεοπτικό κανάλι France 2 μετέδωσε ότι η αστυνομία την θεωρεί ατύχημα. Λόγω των εργασιών ανακαίνισης στην εκκλησία την περασμένη εβδομάδα απομακρύνθηκαν από τον χώρο τα ορειχάλκινα αγάλματα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περίπου 13 εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται κάθε χρόνο τον εμβληματικό καθεδρικό ναό που χρονολογείται από τον 12ο αιώνα. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα είναι η πρώτη ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας για τους Καθολικούς που φέτος γιορτάζουν το Πάσχα στις 21 Απριλίου.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ακύρωσε το προγραμματισμένο για απόψε διάγγελμά του προς το Έθνος, λόγω της «τρομαχτικής πυρκαγιάς» που μαίνεται στον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων, έγινε γνωστό από έναν αξιωματούχο του Ελιζέ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την φρίκη του για την πυρκαγιά που μαίνεται στον Καθεδρικό της Παναγιάς των Παρισίων, προτρέποντας τις δυνάμεις να “δράσουν γρήγορα”.

“Πόσο φρικτό να βλέπει κανείς την γιγαντιαία πυρκαγιά στον Καθεδρικό της Παναγιάς των Παρισίων, ίσως πρέπει να χρησιμοποιήσουν ρίψεις νερού για να την σβήσουμε. Πρέπει να δράσουμε γρήγορα”, είπε με tweet του ο Τραμπ.

Τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα των ΗΠΑ έχουν διακόψει το πρόγραμμά τους, μεταδίδοντας την πυρκαγιά που κατακαίει τον ναό.

«Incendie majeur» à #NotreDame.
(vidéo by @ecoursin) pic.twitter.com/nKI0JoyzGJ

Bob le Centriste (@BobLeCentriste) April 15, 2019

Keywords
Τυχαία Θέματα