Τσίπρας: «Δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο»

Στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης είναι να πάμε σε εκλογές στο τέλος της τετραετίας, είπε ο Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας στις ερωτήσεις του Νίκου Χατζηνικολάου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Αντένα.

Οι αξίες του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία είναι οι αξίες του δημοκρατικού κόσμου της μεταπολίτευσης, είναι οι αξίες της προόδου και της

κοινωνικής δικαιοσύνης. Συνέντευξη στο δελτίο ειδήσεων του «ΑΝΤ1» και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου. https://www.youtube.com/watch?v=btgbsiY0Sg4 …

Δεν φοβάστε μήπως η διαφορά αν επαληθευτούν οι δημοσκοπήσεις, μεγαλώσει;, ρωτήθη και απάντησε: «Είμαι συνηθισμένος να χάνω στις δημοσκοπήσεις, και να κερδίζω στην κάλπη. Είναι στρατηγική επιλογή η εξάντληση της τετραετίας. Είχα δεχθεί και δέχομαι εισηγήσεις για εκλογές, πολλοί θεωρούν ότι είναι καιρός να θρέψει τους καρπούς της καλής πορείας η κυβέρνηση.

Είναι κρίσιμες κάλπες αυτές που θα στηθούν. Είναι 4 κάλπες ούτως ή άλλως στις 26 Μαϊου», είπε. Ο κ.Τσίπρας υποστήριξε ότι οι εκλογές θα είναι ντέρμπι «θα μας κάνουν πολλά δώρα η αντιπολίτευση», είπε. «Δεν σκέστηκα το πολιτικό κόστος στις μεγάλες αποφάσεις που έπρεπε να πάρω στη διάρκεια της τετραετίας, Δεν δίστασα όταν έχανα τη μισή μου κοινοβουλευτική ομάδα και έκανα τον δύσκολο συμβιβασμό, ούτε τώρα που υπήρχε η δυνατότητα για τη Συμφωνία που λύθηκε μια διαφορά 30 ετών προς όφελος της χώρας.

- Η αντιπολίτευση λέει ότι η Συμφωνία δεν συμβαδίζει με τα ελληνικά συμφέροντα. Γιατί δεν έγινε δημοψήφισμα.

-Σήμερα, αν πληκτρολογήσετε Μacedonia δεν βγαίνουν τα Σκόπια. Οχι απλά άλλαξαν το όνομά τους, αλλά και το Σύνταγμά τους, βγάζοντας όλες τις αλυτρωτικές αναφορές, άλλαξαν όλες τις ταμπέλες στους δρόμους, στα αυτοκίνητά τους - δεν είχαμε πολεμική αναμέτρηση που επιβάλαμε τους όρους μας, είχαμε μια Συμφωνία, καμία άλλη κυβέρνηση δεν είχε μια συμφωνία. μεγάλο μέρος του λαού, ζούσε μέσα σε μια συλλογική ψευδαίσθηση. κανείς δεν ομιλούσε περί FYROM. Πήραμε από αυτή την υπόθεση, δεν δώσαμε.

Λένε οι της αντιπολίτευσης, ότι θα έπρεπε να υπάρχει εθνική συναίνεση για την εύρεση κοινού τόπου.

Φώναξα δύο φορές τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κράτησε μια στάση που ήταν ακραία αντιπολιτευτική.

Μετά τη λήξη των προγραμμάτων τον Αύγουστο του 2018, είναι η επόμενη καλύτερη εξέλιξη η πρόωρη αποπληρωμή των δανείων στο ΔΝΤ, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

«Είναι μια ιστορική εξέλιξη. Διαμορφώνει ένα νέο πλαίσιο στην ελληνική οικονομία, γιατί όλοι οι δείκτες της οικονομίας αποδίδουν», υπογράμμισε.

«Ούτε λόγος για μείωση του αφορολόγητου», ανέφερε απαντώντας σε σχετική ερώτηση. «Όσο κυβέρνηση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ το αφορολόγητο δεν θα μειωθεί», πρόσθεσε και ανέφερε «έχουμε ιστορικό χαμηλό στις αποδόσεις των δεκαετών ομολόγων. Ο κ. Μητσοτάκης διαψεύστηκε και σε αυτό όταν έλεγε όταν δεν μπορούμε να βγούμε στις αγορές, έχουμε φθηνό δανεισμό, έχουμε ρευστότητα, έχουμε το ΔΝΤ να αποχωρεί. Με βάση αυτά τα δεδομένα μπορούμε να προχωρήσουμε».

Όπως είπε ο Πρωθυπουργός «πηγαίνουμε σε πολιτικές ελάφρυνσης, εφόσον οι δείκτες στην οικονομία συνεχίσουν να κινούνται θετικά. Θα εξετάσουμε τι παροχές θα κάνουμε με σχέδιο και με βάση τα δεδομένα της οικονομίας και όχι με ευκαιριακά και εκλογικά κριτήρια».

Σημείωσε, δε, ότι μετά το ταξίδι του στην Κίνα θα συνεδριάσει με τους οικονομικούς υπουργούς και θα λάβει τις οριστικές αποφάσεις, ενώ διαβεβαίωσε ότι σε καμία περίπτωση η χώρα δεν θα γυρίσει στην εποχή των ελλειμμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα