Το τυχερό iPhone 13 της Apple

21:46 19/9/2021 - Πηγή: Fortune

του Robert Hackett

Λίγες ημέρες μετά τη νίκη στη δίκη μεταξύ της Epic Games και της Apple, ο κατασκευαστής των iPhone παρουσίασε το τελευταίο smartphone του, το iPhone 13, την Τρίτη.

Αν και μερικοί άνθρωποι θεωρούν τον αριθμό «13» ως γρουσούζικο, η Apple δεν φοβάται καμία τέτοια δεισιδαιμονία. Και γιατί

να φοβηθεί; Η πολυτιμότερη εταιρεία στον κόσμο – έχει κεφαλαιοποίηση 2,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων – είναι έτοιμη να πετύχει την καλύτερη χρονιά της.

Οι αριθμοί – αυτοί που έχουν σημασία – αξίζει να σημειωθούν. Το περιθώριο κέρδους της Apple αυξάνεται σε ιστορικό υψηλό όλων των εποχών χάρη στις προσοδοφόρες δουλειές λογισμικού και υπηρεσιών της εταιρείας (δηλαδή τις προμήθειες που εισπράττει από το App Store), η οποία φαίνεται να είναι ασφαλής μετά την απόφαση κατά της Epic. Και τα έσοδα έχουν τετραπλασιαστεί την τελευταία δεκαετία σε ρεκόρ 274,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2020, χωρίς σημάδια επιβράδυνσης.

Μια τάση που βοηθά την Apple: Πολλοί άνθρωποι είναι έτοιμοι για ανανέωση hardware. Οι τηλεπικοινωνιακοί φορείς διαφημίζουν τις δυνατότητες του υπερσύγχρονου δικτύου 5G και οι προσφορές τούς βάζουν στον πειρασμό να αναβαθμίσουν τα τηλέφωνά τους.

Όπως προέβλεψε αναλυτής της Wedbush Securities νωρίτερα φέτος, η Apple θα μπορούσε να πουλήσει έως και 250 εκατομμύρια iPhone μέσα στο οικονομικό έτος 2021 (που ολοκληρώνεται αργότερα αυτόν τον μήνα) εν μέσω ενός «πρωτοφανούς supercycle», σπάζοντας το ρεκόρ πωλήσεων των 231 εκατομμυρίων iPhone της Apple το 2015.

Ακόμη και αν οι δουλειές αναπτύσσονται, τα iPhone της Apple ομολογουμένως γίνονται λιγότερο συναρπαστικά. Οι κάμερες φαίνονται εντυπωσιακές, σίγουρα. Υπάρχουν τεράστιοι οπτικοί αισθητήρες, μια «κινηματογραφική λειτουργία» που βελτιώνει την εστίαση βίντεο και «φωτογραφικά στυλ» που ενισχύουν τον χρωματισμό της εικόνας χωρίς να επηρεάζουν τους τόνους του δέρματος.

Αλλά ο εγκέφαλος των κινητών, το τσιπ A15 της Apple, φαίνεται να προσφέρει λίγα πλεονεκτήματα σε σχέση με τον προκάτοχό τους, το A14.

Αλλά η Apple γενικά εξακολουθεί να «λάμπει» το 2021. Ίσως το 13 να είναι ο τυχερός της αριθμός.

To άρθρο Το τυχερό iPhone 13 της Apple δημοσιεύθηκε αρχικά στο Fortunegreece.com.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα