WEF: Οι μεγιστάνες που μάχονται για το κλίμα ετοιμάζονται… να πετάξουν με τα ιδιωτικά τζετ τους στο Νταβός

Υπάρχει φως στο τούνελ του Covid. Σύμφωνα με το πρακτορείο zerohedge.com, υπάρχει τουλάχιστον για τους δισεκατομμυριούχους που συγκεντρώνονται κάθε χρόνο στο Νταβός της Ελβετίας και μιλούν για την ανισότητα και την κλιματική αλλαγή… λίγες ώρες αφού προσγειωθούν στο χλιδάτο ski resort των Αλπεων με τα ιδιωτικά τζετ τους. 

Η πλέον ακυρωμένη συνάντηση του World Economic Forum

(WEF) τον Αύγουστο στη Σιγκαπούρη μετατέθηκε για τις χιονισμένες Αλπεις μεταξύ 17 και 21 Ιανουαρίου. Το θέμα της συνάντησης θα είναι «η καταπολέμηση των οικονομικών, περιβαλλοντικών, πολιτικών και κοινωνικών ρηγμάτων που επιδεινώθηκαν από την πανδημία». 

Η διοργάνωση συνεργάζεται με τις ελβετικές αρχές για την ασφαλή διεξαγωγή του Φόρουμ, η οποία αναμένεται να τηρήσει όλα τα πρωτόκολλα υγειονομικής ασφάλειας.

Για εμάς τους υπόλοιπους, το μόνο που μπορούμε να καταλάβουμε μέχρι τώρα είναι πως ο προγραμματισμός αυτός σημαίνει πως οι δισεκατομμυριούχοι έχουν -πια- αποφασίσει πως ο κορωνοϊός δε θα είναι κάτι που θα τους απασχολήσει και πολύ το 2022. (σ.σ. μάλλον λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο). 

The @wef Annual Meeting in Davos-Klosters, Switzerland, will take place next year from 17-21 January 2022.

Read more here: https://t.co/qssaPX9lHw#wef22 pic.twitter.com/UGmCw4vSzG

World Economic Forum (@wef) September 16, 2021

Το exclusive ski resort του Νταβός στη νοτιοανατολική Ελβετία αποτελεί την «έδρα» του Φόρουμ από το 1971. Η μόνη -προ της πανδημίας- αλλαγή σκηνικού έγινε το 2002 όταν διοργανώθηκε στη Νέα Υόρκη ως ένδειξη υποστήριξης των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου.

Κερδισμένη βγαίνει και η ελβετική οικονομία αφού το Φόρουμ επιφέρει $87 εκατομμύρια (στοιχεία 2020) κάθε χρόνο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Swissinfo.ch.

«Η πανδημία έχει επιφέρει ριζικές αλλαγές. Σε έναν κόσμο γεμάτο με ανασφάλεια και ένταση, ο προσωπικός διάλογος είναι ολοένα και πιο αναγκαίος. Οι ηγέτες έχουν υποχρέωση να συνεργαστούν για την αναδόμηση της εμπιστοσύνης, της συνεργασίας και της εύρεσης βιώσιμων λύσεων», ανέφερε ο ιδρυτής του WEF, Klaus Schwab

Ο ίδιος πρόσφατα εισήλθε στο γκρουπ των υποστηρικτών της «Μεγάλης Επανεκκίνησης» η οποία ως τέταρτη βιομηχανική επανάσταση θα «ενώσει τη φυσική, την ψηφιακή και την βιολογική μας ταυτότητα». Σύμφωνα με το βιβλίο του, αυτό θα επιτευχθεί μέσω της εγκατάστασης μικροτσίπ που θα μπορούν να διαβάζουν τις σκέψεις μας. Προβλέπει, μάλιστα, πως κάτι τέτοιο θα οδηγήσει και τις αστυνομικές αρχές στην «πρόληψη» εγκλημάτων, ακριβώς όπως είχε γίνει στην ταινία Minority Report με τον Tom Cruise

Οπως και πολλοί τρανσουμανιστές, ο Schwab είναι φανατικός υποστηρικτής της ιδέας της «εξέλιξης» των ανθρώπων σε cyborgs.

Μέχρι τότε, οργανώνει το Φόρουμ των ολίγων που παιανίζουν τη σημασία αλλαγής για τους πολλούς.

Διαβάστε ακόμα:

ΟΑΕΔ-εποχικό επίδομα: Ποιοι δικαιούνται έως €1.016 – Πού γίνονται οι αιτήσεις

«Μηδέν φόρος» για να περάσουν λεφτά και περιουσίες στους νέους – Τι συμβαίνει με τις μεταβιβάσεις μετρητών

Ακίνητα: Γιατί η Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου βάζει «φρένο» στις μεταβιβάσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα