White Collar Review

Για να λύσεις τα πιο δύσκολα εγκλήματα, πρέπει να προσλάβεις τον πιο έξυπνο εγκληματία.

Η πρεμιέρα της σειράς έγινε στις 23 Οκτωβρίου του 2009 και από τότε έχουν παιχτεί 4 σεζόν. Μερικές είναι συνεχόμενες και άλλες στιλ Breaking Bad (τα μισά επεισόδια στην αρχή της σεζόν, διάλειμμα, το δεύτερο part). Ο πρώτος κύκλος είχε 14 επεισόδιο και ο δεύτερος, ο τρίτος και ο τέταρτος 16.

Απ’ ότι καταλαβαίνω –χωρίς να είμαι και απολύτως σίγουρη- η σειρά ανανεώθηκε για μία πέμπτη σεζόν με δεκατρία επεισόδια,

η οποία θα προβληθεί κάποια στιγμή μέσα στο 2013.

Στα της σειράς τώρα:

Ο Neal Caffrey (Matt Bomer) είχε συληθεί από τον πράκτορα του FBI Peter Burke (Tim BeKay) για απάτες, κλοπές και πλαστογραφίες, Μετά από κάποια χρόνια στην φυλακή και ενώ έχει ακόμα τέσσερις μήνες για να εκτίσει ολόκληρη την ποινή του, δραπετεύει. Γι αυτό ευθύνεται η κοπέλα του Kate (Alexandra Daddario), η οποία του ανακοινώνει πως θέλει να χωρίσουν. Ο Neal δραπετεύει για να την βρει, αλλά τον πιάνουν και πάλι, αυτή την φορά όμως έχει μια ενδιαφέρουσα πρόταση για τον πράκτορα που τον κυνηγούσε.

Σύμφωνα με έναν νόμο λοιπόν, ο Neal μπορεί να βγει από την φυλακή υπό την επιτήρηση του Peter, μόνο για να τον βοηθάει να κλείνει υποθέσεις και να βρίσκει ενόχους. Σε περίπτωση που δεν μπορέσει να λύσει μία υπόθεση θα ξαναπάει στην φυλακή.

Παρά το βραχιόλι εντοπισμού που του έχει τοποθετήσει το FBI και τις συνεχείς παρακλήσεις του Peter να βγάλει την Kate από το μυαλό του και να αφοσιωθεί στην δουλειά που του έχουν αναθέσει, εκείνος μαζί με τον φίλο και συνεργάτη του Mozzie (Willie Garson) ψάχνουν τα ίχνη της πρώην κοπέλας τους η οποία έχει εξαφανιστεί.

Η πλοκή είναι ένα κλασσικό παράδειγμα αστυνομικής σειράς με κωμικά στοιχεία (στιλ Mentalist) όπου ο πρωταγωνιστείς θα κάνει ό, τι περνάει από το χέρι του για να κλείσει την υπόθεση, είτε αυτό είναι νόμιμο, είτε όχι.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν όχι μόνο οι εκάστοτε υποθέσεις τις οποίες ο Neal, ο Peter και η ομάδα τους καλούνται να λύσουν, αλλά και η προσωπική ζωή των ηρώων που σε πολλές περιπτώσεις στέκεται εμπόδιο σε όσα υποτίθεται πως πρέπει να κάνουν.

Γνωστοί ηθοποιοί σε καλά ενσαρκωμένους ρόλους. Μιλάμε για μία καλή, ανάλαφρη σειρά, την οποία αξίζει να παρακολουθήσει κανείς.

Βαθμολογία: 8,5/10

The post White Collar Review appeared first on busted.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα