Transistor Review

Ένα “έργο τέχνης” που εντυπωσιάζει

Το παιχνίδι ξεκινάει με μια γυναίκα να προσπαθεί να τραβήξει ένα σπαθί από ένα πτώμα. Το σπαθί φαίνεται να μιλάει. Τα πρώτα λεπτά είναι τυλιγμένα στο μυστήριο. Η γυναίκα αυτή λέγεται Red και είναι μια διάσημη τραγουδίστρια της πόλης Cloudbank που το προηγούμενο βράδυ έχασε τη φωνή της μετά από την επίθεση της οργάνωσης Camerata στο χώρο της συναυλίας της. Το σπαθί είναι το Transistor, το πιστό όπλο που κουβαλάει η Red

κατά τη διάρκεια όλου του παιχνιδιού, όπως και ο κύριος αφηγητής.

Storytelling

Το παιχνίδι διαδραματίζεται σε μια πόλη που πεθαίνει, όπου όλοι οι άνθρωποι έχουν πέσει θύμα των Process, ρομπότ που αφανίζουν την πόλη και του κατοίκους της. Η Red όμως είναι αφοσιωμένη σε ένα κυνήγι εκδίκησης και ανεύρεσης της φωνής της. Η ιστορία ξετυλίγεται μέσα από τη φωνή του Transistor αλλά και από την ίδια την πόλη. Η πόλη είναι εντελώς έρημη από ανθρώπους και ο μόνος τρόπος να ενημερωθείς τί γίνεται στην υπόλοιπη πόλη,είναι μέσω ψηφιακών σταντ νέων που βρίσκει η Red σκόρπια κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της.

Gameplay

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της η Red συναντάει μπροστά της τα Process τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσει. Έχει στη διάθεση της Functions-ψηφιακές ιδιότητες που έχει αποκτήσει το σπαθί της από Level Up ή ανακτώντας τις από πτώματα-οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε άπειρους συνδυασμούς. Η Red έχει στη διάθεση της 4 active functions, εκ των οποίων το καθένα δέχεται έως και δύο άλλα functionts ως upgrades, και δύο passive Functions. Κατά τη διάρκεια της μάχης η Red μπορεί να παγώσει το χρόνο για να σχεδιάσει ένα διάστημα των κινήσεων της με τον μηχανισμό του Turn(). Μπορώ να πω ότι η συγκεκριμένη διαδικασία φάνηκε ιδιαίτερα ευχάριστη μιας και είχε τη δυνατότητα συνδυασμού Functions για να κάνω τα πιο διασκεδαστικά combo.Μάλιστα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού υπάρχουν Challenges τα οποία δοκιμάζουν την ταχύτητα, τη στρατηγική και τη δυνατότητα επιβίωσης της Red. Με την κυρίευση ενός challenge, ξεκλειδώνουν τα κομμάτια από το soundtrack του παιχνιδιού.Τέλος παρόλο που δεν έχει αρχικά επιλογή επιπέδου δυσκολίας, κάθε φορά που η Red ανεβαίνει επίπεδο, αποκτάει Limiters τα οποία δυναμώνουν τους εχθρούς και περιορίζουν τις δυνατότητες της Red αλλά επιταχύνουν τη διαδικασία του Level Up. Καλό θα ήταν να μην υπερβάλει κανείς όμως γιατί η μπάρα ζωής της Red είναι περιορισμένη και όταν αδειάζει το Transistor χάνει μια active function έως ότου η Red συναντήσει δύο checkpoints.

Ήχος & Εικόνα

Το παιχνίδι από την πρώτη κι όλα στιγμή δείχνει την ομορφιά του με όμορφα μοντέλα στην πρωταγωνίστρια και του εχθρούς και περιβάλλοντα που είναι πραγματικά έργα τέχνης. Το soundtrack του παιχνιδιού είναι και αυτό μαγευτικό και συνοδεύει ωραία το παιχνίδι με σωστές εναλλαγές μεταξύ των στιγμών περιήγησης και μάχης. Ευχάριστη μικρή προσθήκη ήταν ότι με το πάτημα ενός κουμπιού η Red μπορεί να μουρμουρίσει στο ρυθμό της μουσικής.

Γενικά

Το παιχνίδι ήταν πανέμορφο και χαρίζει πολλές ευχάριστες ώρες gameplay με ένα playthrough γύρω στις 8 ώρες αλλά και δυνατότητα New Game+ για όσους δεν χόρτασαν με την πρώτη φορά. Προσωπικά ήλπιζα μερικές διαφοροποιήσεις στην ιστορία στο New Game+ αλλά δυστυχώς δεν υπήρχε. Ήταν άξιος διάδοχος του Bastion και η SuperGiant Games πήγε με το Transistor στο επόμενο επίπεδο. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι ήδη περιμένω το επόμενο παιχνίδι της εταιρίας με περίσσια ανυπομονησία.

Θετικά

-Ενδιαφέρον σύστημα μάχης και συνδυασμός δυνάμεων
-Πανέμορφα γραφικά και ήχος
-Δυνατότητα replay με New Game+

Αρνητικά

-Είναι τόσο ωραίο που δε χορταίνεις με τίποτα και ζητάς κι άλλο
-Δεν αλλάζει καθόλου η ιστορία στο New Game+

Ταυτότητα Παιχνιδιού

Βαθμολογία: 9/ 10
Πλατφόρμα που χρησιμοποιηθήκε για Review: PCΕίδος: Action RPG
Κυκλοφορεί για: PC,PS4
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 20/5/2014
Εκδότρια εταιρία: Supergiant Games
Εταιρία ανάπτυξης: Supergiant Games
Επίσημη ιστοσελίδα: http://supergiantgames.com

Keywords
Τυχαία Θέματα