The Wolf Among Us: Episode 4 Review

Το καλύτερο “ορεκτικό” πρίν το “κυρίως πιάτο” !

Πριν συνεχίσετε το διάβασμα καλό θα είναι αν δεν έχετε παίξει τα προηγούμενα επεισοδία να αποφύγετε ορισμένα τμήματα του review για αποφύγη spoiler.

Εισαγωγή

Το άνοιγμα του τέταρτου επεισοδίου του The Wolf Among Us έδειξε τον Bigby να προσπαθεί να συνέλθει από τα τραύματά του από την Bloody Mary και τον Dr Sweenheart να προσπαθεί να βγάλει από μέσα του όλες τις σφαίρες που είχε δεχθεί.Ο Bigby προσπαθεί να επαναφέρει το σπασμένο χέρι του στην αρχική του θέση και εμείς τον βλέπουμε με τέτοια ωμότητα

να προσπαθεί να επαναφέρει το βγαλμένο του κόκκαλο στην αρχική του θέση και την Snow και τον Colin να παρατηρούν χωρίς να μπορούν να κάνουν κάτι για αυτό. Έτσι βλέποντας και μόνο την αρχή του επεισοδίου αυτού ήξερα πως πρόκειται να παίξω κάτι καλό με πολύ ένταση και πως πρόκειται να συμβούν πολλά πράγματα που απλά θα σε κάνουν να έχεις περισσότερη αγωνία για το τι θα συμβεί στην συνέχεια.

Ιστορία

Η ιστορία συνεχίζει ακριβώς απο εκεί που την αφήσαμε. Ο Bigby όπως προανέφερα συνέρχεται από τα τραύματά του και προσπαθεί να μάθει τι συμβαίνει με τον Crooked Man, την Bloody Mary και τον Crane. Από την αρχή του επεισοδίου συνεχίζεται αυτή η ένταση που υπήρχε στο επεισόδιο και αυτό για να τονίσει τον εκνευρισμό που υπάρχει στον πρόσωπο του σερίφη Bigby από αυτά που ο ίδιος και πολλά Fables έχουν περάσει. Ωστόσο καθώς η πλοκή ξετυλίγεται, μαθαίνουμε περισσότερα για κρυφές πτυχές της ζωής των Fables στην Fabletown. Για παράδειγμα η Beauty και ο Beast γίνονται για κάποια στιγμή τα κεντρικά πρόσωπα της ιστορίας καθώς μαθαίνουμε ότι τα πράγματα για τον γάμο τους και την αγάπη τους δεν είναι όπως ήταν και ότι δεν ήταν τόσο ειλικρινείς με τον σερίφη όσο ο ίδιος στην αρχή νόμιζε .Επίσης, ο εθισμός του Bigby στο κάπνισμα γίνεται κεντρικό σημείο της ιστορίας ,καθώς όχι μόνο τα Fables του λένε για τα κακά του γούστα όσον αφορά επιλογή της μάρκας τσιγάρου αλλά και στο τέλος του επεισοδίου ( που προσωπικά ήταν η αγαπημένη μου στιγμή) όπου το μόνο που ακούς, αφού επιλέξεις αυτό που θέλεις να κάνεις, είναι το πολύ δυνατό άνοιγμα του αναπτήρα του σερίφη. Ακόμα, αυτό που παρατήρησα είναι πως για άλλη μια φορά μετράει η επιλογή σου, όπως για παράδειγμα στο πως θα αναλάβεις να αντιμετωπίσεις τους Crooked Man-Bloody Mary : O Colin του λέει ότι χρείαζεται τέρατα για να παλέψεις με τέρατα ενώ άλλο ένα Fable του λέει να το χειριστεί διπλωματικά. Ό,τι και αν επιλέξετε, κάνετε κάποιες πολυ σημαντικές ανακαλύψεις που θα επηρεάσουν την ιστορία σε τεράστιο βαθμό.

Gameplay

H Telltale παραμένει για άλλη μια φορά πιστή στο point & click και έτσι το gameplay δεν διαφέρει από κανένα άλλο παιχνίδι της. Εστιάζει περισσότερο στην ιστορία, προκειμένου αυτή να μας οδηγήσει σιγά σιγά στο τέλος αυτής της επικής σειράς.Α πό το ισχυρό opening του παιχνιδιού καταλαβαίνει κανείς ότι ο Bigby έχει νευριάσει και ότι πρόκειται να υπάρξουν συγκρούσεις, εντάσεις και εξελίξεις. Ωστόσο υπάρχουν πολλά cutscenes, τα οποία μερικές φορές καταντούν κουραστικά, ενώ ορισμένα έχουν προστεθεί χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει κάποιος σκοπός. Ωστόσο, αξίζει να επισημανθεί πως το γεγονός οτι υπάρχουν τόσες πολλές σκηνές γεμάτες με πένθος ,οργή και μίσος συντείνουν στο να έχουμε αυτό το “βαρύ” κλίμα που θέλει να πετύχει η Telltale στο πόνημά της. Βέβαια υπάρχει όχι μόνο το πρόβλημα με τα υπερβολικά cutscenes και την τεράσια διάρκειά τους, αλλά και κάποια τεχνικά προβλήματα που χαλούν την ομαλή πορεία του παιχνιδιού. Όπως και να έχει, αυτά είναι μικροθεματάκια μπροστά σε ένα τέτοιο έξυπνο αριστουργηματικό επεισόδιο από την Telltale. Επίσης, δεν θα μπορούσα να ξεχάσω να αναφέρω το τρομερό voice acting που για άλλη μια φορά σε αυτό το παιχνίδι όπως και σε κάθε παιχνίδι της συγκεκριμένης εταιρίας, πετυχαίνει να δέσει συναισθηματικά τα γεγονότα με το gameplay και να έχουμε τρομερό αποτέλεσμα.

Επίλογος

Έφυγα από το τρίτο επεισόδιο σε μία κατάσταση λύπης για τον Bigby.Έφυγα από το τέταρτο επεισόδιο με πολύ μεγάλη αγωνία για το τι πρόκειται να γίνει στην συνέχεια, αλλά όχι με τόσο έντονη συναισθηματική φόρτιση. Με βάση όσων έχουν ειπωθεί από άλλα Fables για τον Crooked Man, πιστεύω πως δεν θα είναι μόνο η περιέργεια μου που θα καταλαγιάσει στο τελευταίο επεισόδιο. Θέλω ένα τέλος, επιθυμώ ένα τέλος για αυτήν την επική σειρά, αλλά αυτό που έχω μάθει από το The Wolf Among Us όλον αυτόν τον καιρό που ασχολούμαι μαζί του είναι πως τα συμπεράσματα δεν είναι πάντα καθαρά και πρέπει πάντα να υποφέρεις και να έχεις μια ζωή γεμάτη πόνο, προτού μπορέσεις επιτέλους να ηρεμήσεις.

Θετικά

- Πολλές σκηνές είναι γεμάτες με πένθος
- Δυνατό opening
- Tρομερό voice acting

Αρνητικά

- Μερικά cutscenes διαρκούν πολύ
- Ορισμένα ανούσια cutscenes που δεν σε οδηγούν κάπου
- Ορισμένα τεχνικά προβλήματα

Ταυτότητα παιχνιδιού :
Βαθμολογία : 7.8/10
Πλατφόρμα που χρησιμοποιήθηκε για review : Xbox 360
Είδος : Episodic Graphic adventure
Κυκλοφορεί για : Xbox 360,PS3,PC/Mac
Εκδότρια εταιρεία : Telltale Games
Εταιρεία ανάπτυξης : Telltale Games
Επίσημη Ιστοσελίδα : http://www.telltalegames.com/thewolfamongus
Μου αρέσει(1)Δεν μου αρέσει(0)

Keywords
Τυχαία Θέματα