Head tracking στο Samsung Galaxy S5

Σύμφωνα με την δανέζικη ιστοσελίδα Calaxy Club, η Samsung κατοχυρώνει πατέντα για την καταγραφή των κινήσεων του κεφαλιού.

Σύμφωνα με τις αναφορές, είναι πολύ πιθανόν το νέο Samsung Galaxy S5 να διαθέτει τεχνολογία για τον εντοπισμό των κινήσεων του κεφαλιού για τον έλεγχο του κινητού. Για παράδειγμα, ο χρήστης μπορεί με ένα νεύμα να απαντήσει καταφατικά η αρνητικά σε μία ερώτηση

του κινητού ή να αλλάξει σελίδα σε ένα ebook, όπως δείχνουν τα σχήματα. Το κάθε νεύμα θα πρέπει να επιβεβαιωθεί από μια ορισμένη από τον χρήστη κίνηση, ώστε να αποφευχθεί η ενεργοποίηση εντολών από λάθος. Η πατέντα κατοχυρώθηκε τον Ιούλιο του 2013, αλλά μόλις τώρα δημοσιεύτηκε, πράγμα που σημαίνει πως η Samsung δούλευε αρκετό καιρό πάνω στην συγκεκριμένη τεχνολογία. Ήδη το S4 διέθετε παρόμοια τεχνολογία, το Smart Stay, που σταματούσε ένα βίντεο όταν τα μάτια του χρήστη απομακρυνόταν από την οθόνη, ή το Eye Scroll που αλλάζει σελίδα όταν τα μάτια σας φτάσουν στο τέλος της σελίδας. Τέλος, πολύ πιθανόν να περιέχει αναγνώριση της ίριδας του ματιού καθώς και πολύ λεπτό bezel από ατσάλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα