Elysium Review

Καν’ το όπως στο… District 9

Οι κινηματογράφοι πλέον θα λέγαμε ότι έχουν καταληφθεί από ένα κοινό χωρίς όρεξη για νέους άγνωστους ηθοποιούς και χωρίς εμπιστοσύνη στους “μικρούς” συγγραφείς σεναρίων. Αυτοί είναι και οι βασικοί λόγοι που ένα αριστούργημα όπως το District 9 αμφισβητήθηκε και μειώθηκε σαν ταινία χωρίς να υπάρχει κανένας άλλος λόγος. Αν και η ταινία δεν είχε αρκετά μεγάλη απήχηση στο κοινό, μπόρεσε και έκλεψε σε μεγάλο βαθμό τις καρδιές των κριτικών με αποτέλεσμα η βαθμολογία του τόσο στο IMDB

όσο και το Metacritic να είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακές. Ο σκηνοθέτης και συγγραφέας που κρύβεται πίσω από ένα τέτοιο διαμάντι είναι ο Neill Blomkamp. Θέλοντας να κρατήσει σταθερή την ποιότητα που προσφέρει αλλά ταυτόχρονα να φτιάξει και μια ταινία πιο προσιτή στο ευρύ κοινό, ο Neill Blomkamp επιστρέφει δυναμικά με το Elysium. Μεγάλα ονόματα στην ταινία, τρομερά εφέ, ένα σωστά δομημένο σενάριο και το αποτέλεσμα είναι μια αξιοπρεπέστατη ταινία.

Ο τίτλος Elysium δεν είναι τυχαίος, το Elysium είναι ένας τεχνολογικά εξελιγμένος διαστημικός σταθμός στα πρότυπα της γης ώστε όλοι οι μεγιστάνες να ζούνε σε ένα μέρος μακρυά από τον πόλεμο, την μόλυνση και τον θάνατο. Υπεύθυνα για την ασφάλεια των κατοίκων στο Elysium είναι τα αντροειδή ενώ κάθε σπίτι περιέχει ένα ειδικό θάλαμο που θεραπεύει οποιαδήποτε αρρώστια και τραύμα που λειτουργεί μόνο στους κατοίκους του Elysium . Βέβαια τα χρόνια που πέρασαν στη γη μέχρι το 2159 δεν ήταν τόσο γενναιόδωρα καθώς οι κακουχίες που βίωσε η ανθρωπότητα είχαν το αποτέλεσμα πλανήτης να είναι σχεδόν να καταστραφεί.

O Max Da Costa, πρώην κατάδικος για κλοπή αυτοκινήτων και βιαιοπραγίες πλέον εργάζεται σε μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες για την δημιουργία αμυντικών όπλων ενώ ζει πλέον μια ήρεμη και νόμιμη ζωή. Ένα ατύχημα στο χώρο που εργάζεται έχει το αποτέλεσμα ο Max να γεμίσει με ραδιενέργεια και να του μένουν πέντε μέρες ζωής. Η μόνη ελπίδα σωτηρίας του είναι με κάποιον τρόπο να φτάσει στο Elysium, να βρει ένα σπίτι με τον ειδικό θάλαμο για να θεραπευτεί. Βέβαια μια έφοδος στο μεγάλο διαστημικό σταθμό δεν είναι εύκολη υπόθεση και έτσι ο Max αναγκάζετε να βρει τον Julio “βασιλιάς του υπόκοσμος” και υπεύθυνος για τις μεταφορές λαθρομεταναστών στον Elysium” και να κάνει μια επικίνδυνη συμφωνία μαζί του ώστε να του δώσει ένα εισιτήριο για την σωτηρία του. Κάπου εδώ ξεκινάει και η μεγάλη αλλά και περιπετειώδες ιστορία του Max.

Η ταινία όπως ήδη αναφέραμε είχε δυναμικό cast με γνωστά ονόματα όπως ο Matt Damon στον ρόλο του Max, την Jodie Foster ως την Υπουργό αμύνης για το Elysium, τον Sharlto Copley να είναι ο μεγάλος αντίπαλος του Max και η Alice Braga ως την αγαπητικιά του πρωταγωνιστή μας. Σκηνοθέτης αλλά και συγγραφέας ανάλαβε ο Neill Blomkamp.

Η διακριτική μουσική υπόκρουση μαζί τα πολλά και εντυπωσιακά εφέ έχει σαν αποτέλεσμα το κοινό να αποκομίσει μια πολύ όμορφη συνολική εικόνα για την ταινία. Οι εκρήξεις μαζί με τις έντονες μάχες θα ικανοποιήοσυν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς θεατές.

Γενικά την ταινία θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε ως ένα κρυφό διαμάντι παρόλο που δεν έχει κλέψει τις εντυπώσεις του κόσμου ακόμα, παραμένει και είναι ένα αριστούργημα που μπορεί να σας χαρίσει δύο ώρες δράσης και περιπέτειας.

Επίσημη Ιστοσελίδα: http://www.itsbetterupthere.com/site/Σκηνοθέτης: Neill BlomkampHθοποιοί: Matt Damon, Jodie Foster, Sharlto Copley, Alice BragΒαθμολογία IMDb: 7

Βαθμολογία Busted

The post Elysium Review appeared first on busted.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα