Oculus Rift: προσιτή εικονική πραγματικότητα

Πολλές εταιρίες προσπάθησαν να επαναστατήσουν στο χώρο του gaming με συσκευές εικονικής πραγματικότητας. Τελευταία η Sony με το TMZ-H2 και οι πιο παλιοί ίσως θα θυμάστε το VFX 3D της IIS (Interactive Imaging Systems). Η αλήθεια είναι πως μια τέτοια τεχνολογία έχει, ακόμα, ελάχιστες χρήσεις και σε συνδυασμό με το απαγορευτικό κόστος καταλήγει απλά μια περιττή πολυτέλεια για όλους, που ανήκει σε ταινίες sci-fi. Όχι όμως απ’ ότι φαίνεται για την Oculus.

Η Oculus ιδρύθηκε στην Καλιφόρνια από τον Palmer Luckey, με έναν και μόνο σκοπό:

να δημιουργήσει φθηνή τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας που “φοριέται”. Και το κατάφερε με το Oculus Rift. Μέσω της πλατφόρμας του αμφιλεγόμενου για πολλούς Kickstarter κατάφερε να μαζέψει πάνω από 1,8 εκατομμύρια ευρώ, από τα 250.000 που χρειαζόταν αρχικά. Μάλιστα μεγάλα ονόματα της βιομηχανίας, όπως Valve, Epic Games και Unity, βοήθησαν για να επιτευχτεί ο στόχος αυτός. Το Rift συνδυάζει κορυφαία τεχνολογία, σχεδιασμένη από gamers για τους gamers (τι πρωτότυπο moto), ενώ οι προδιαγραφές του ξεπερνούν κάθε άλλη αντίστοιχη συσκευή στην αγορά. Προς το παρόν, το dev kit είναι διαθέσιμο μαζί με ένα αντίγραφο του Doom 3 στα 225 ευρώ περίπου, ωστόσο τελική τιμή και ημερομηνία κυκλοφορίας δεν έχουν ανακοινωθεί. Περιλαμβάνει δύο οθόνες 640×800 σε κάθε μάτι, συνολικής ανάλυσης 1280×800 εικονοστοιχείων και με οριζόντιο οπτικό πεδίο τις 90 μοίρες. Όλη η συσκευή ζυγίζει 0.22 κιλά, που σημαίνει ότι όχι μόνο είναι η ελαφρύτερη της αγοράς αλλά και δεν θα κουράζει με πολύωρη χρήση. Ήδη αρκετά παιχνίδια μπορούν να υποστηρίξουν το Rift, για παράδειγμα το Hawken, το Team Fortress 2 και το War thunder, ενώ παράλληλα η λίστα μεγαλώνει συνεχώς.

Τέλος, το Oculus Rift ίσως να αλλάξει ριζικά το gaming και πως το αντιλαμβανόμαστε. Μια τέτοια τεχνολογία σίγουρα θα αγαπηθεί από πολλούς, gamers και μη, με μοναδικό ερώτημα αν θα επικρατήσει ή θα αποτελέσει αντικείμενο περέργειας. Παρόλα αυτά φανταστείτε τις δυνατότητες του, όχι μόνο στα βιντεοπαιχνίδια. Το κάθε παιχνίδι θα είναι και μια περιπέτεια, από το αποκορύφωμα της μάχης στο Battlefield έως και το ανατριχιαστικό δάσος του Slender.

Δείτε ένα χαρακτηριστικό βίντεο από το tested.com που αναλύει το Oculus Rift:

The post Oculus Rift: προσιτή εικονική πραγματικότητα appeared first on busted.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα