Τσουχτερά πρόστιμα στους καπνιστές

Σαφάρι ελέγχων για το κάπνισμα ξεκινά το υπουργείο Υγείας στα καταστήματα. Με επείγουσα εγκύκλιο της η υφυπουργός κυρία Ζέττα Μακρή, ενεργοποιεί τον νόμο για την αντικαπνιστική νομοθεσία που παραμένει ανενεργός τα τελευταία δυο χρόνια, φιλοδοξώντας να διαλύσει τα σύννεφα καπνού που σκεπάζουν τους κλειστούς δημόσιους χώρους, μεταξύ των οποίων τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Στη μάχη του... καπνού ρίχνονται οι υπάλληλοι των Διευθύνσεων Υγιεινομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής των Περιφερειών, οι οποίοι καλούνται πλέον κατά τη διενέργεια των υγειονομικών

ελέγχων σε καφετέριες, εστιατόρια, μπαρ, νυχτερινά κέντρα, αλλά και ζαχαροπλαστεία, φούρνους κα, να ελέγχουν εάν τηρούνται και οι διατάξεις για το κάπνισμα.

Σημειώνεται οτι οι σχετικές διατάξεις προβλέπουν υψηλά πρόστιμα, ύψους έως και 500 ευρώ, για τους ιδιοκτήτες και τους πελάτες σε περίπτωση που υπάρχει.... καπνος στον κλειστό χώρο, καθως και τασακια ενώ παράβαση πρέπει να βεβαιώνεται ακομη κι αν το κατάστημα δεν διαθέτει τη σχετική σήμανση που απαγορεύει το κάπνισμα. Πρόκειται ωστοσο για διατάξεις που ισχύουν μονο επι χάρτου τα τελευταια χρονια, καθώς όλες οι κατα καιρούς εξαγγελίες των αρμοδίων γίνονταν καπνός. Η δε κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας η οποία ήταν επι φορτισμένη με τους ελέγχους, έφερε το τελικό χτύπημα στον υποτυπώδη ελεγκτικό μηχανισμό.

Ιδιαίτερη σημασία έχει βεβαίως ότι η εγκύκλιος της υφυπουργού Υγείας εστάλη στις αρμόδιες Διευθύνσεις δυο ημέρες μετά την εμφάνιση του υπουργού, κ. Άδωνι Γεωργιάδη σε γνωστό καφέ στην Πολιτεία, όπου σύμφωνα με τον "Βηματοδοτη", όλοι οι θαμώνες κάπνιζαν αρειμανίως, με την παρέα δε του υπουργού να διεκδικεί το μεγαλύτερο μερίδιο στον καπνό, λόγω των πούρων που προτιμούσαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα