Εντυπωσιακές εικόνες από τη χθεσινή διάσωση ναυαγών! (VIDEO)

Δόθηκε στη δημοσιότητα από την Πολεμική Αεροπορία, το εντυπωσιακό βίντεο από τη διάσωση των δύο ναυτικών, επιβαινόντων στην υπό βρετανική σημαία θαλαμηγό «LUVMIII», που είχαν βρει καταφύγιο σε απόκρυμνη ακτή της Μονεμβασίας, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που επικρατούσε σε ολόκληρη την περιοχή διάσωσης στη Μονεμβασιά.

Ως γνωστόν, όπως σημειώναμε και χθες, για τη διάσωσή τους είχε κινητοποιηθεί το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, το Πολεμικό Ναυτικό, όπου σημειώθηκε έκτακτη νυχτερινή ανάκληση εξοδούχων του πληρώματος της φρεγάτας «ΥΔΡΑ», που έσπευσε αμέσως στην περιοχή και δύο ελικοπτέρων

της Διοικήσεως Ελικοπτέρων Ναυτικού από το Κοτρώνι, τύπου S-60B Aegean Hawk, και της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα ελικόπτερο Super Puma της οποίας, που ανήκει στη δύναμη της 384 Μοίρας Ερεύνης – Διασώσεως πραγματοποίησε και τη διάσωση των δύο ναυτικών.

Όπως σημειώνεται και στο σχετικό δελτίο τύπου του Λιμενικού «Το ανωτέρω σκάφος παρά το γεγονός ότι ήταν αγκυροβολημένο, εξαιτίας των πολύ δυσμενών καιρικών συνθηκών παρασύρθηκε προς τις βραχώδεις ακτές και βυθίστηκε. Από τη βύθιση δεν παρουσιάστηκε θαλάσσια ρύπανση και το σκάφος δεν αποτελεί κίνδυνο για την ναυσιπλοΐα. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Λεωνιδίου».

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα