Τσιγγανο... μπερδέματα!

Η υπόθεση παράνομης υιοθεσίας ή αρπαγής της «Μαρίας των Ρομά» η οποία ζούσε με τα βιολογικά παιδιά των Χρήστου Σαλή, 41 και Σελίνης Σαλή, 40 ή Ελευθερίας Δημοπούλου, 39 στον καταυλισμό των Ρομά στα Φάρσαλα, ξεσήκωσε τις κοινότητες των ομόφυλων τους, οι οποίοι έκριναν ότι η συμπεριφορά των δύο Ρομά χαρακτήρισε το σύνολο των Ρομά ως «παραβατικούς και επικίνδυνους για το κοινωνικό σύνολο». Επιχείρησαν δε να αποδομήσουν το κατηγορητήριο της αρπαγής, υποστηρίζοντας ότι ένας ΒούλγαροΡομά- τον οποίο δε θυμόταν πώς τον λένε, ούτε πού είναι το σπίτι στο οποίο διέμενε, και το κινητό του, δεν απαντούσε

ή όταν υπήρξε επικοινωνία με άλλο αριθμό κινητό τον οποίο έδωσαν κατά την προανάκριση, έκλεισε το τηλέφωνο, χωρίς να μιλήσει μαζί του ο Ρομά Χρήστος Σαλής, και μια Βουλγάρα, -ένα από τα ονόματα, το οποίο έδωσαν κατά την προανάκριση, προκύπτει ότι στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις Αρχές για υπόθεση μαστροπείας, στην περιοχή της Θεσσαλίας, χωρίς κανένας από τους ισχυρισμούς τους, να αποδεικνύεται.

Σε μια προσπάθεια να αποδείξουν ότι οι δύο προφυλακισμένοι Ρομά δεν άρπαξαν το παιδί, αλλά «βρέθηκε» και μεγάλωνε στην οικογένειά τους, στο Ζεφύρι, Ρομά, παρουσίασαν στις τηλεοπτικές κάμερες, ένα από τα «δικά τους ξανθά τσιγγανόπαιδα». Αν κάποιος παρατηρήσει προσεκτικά τις δύο ανήλικες, θα διαπιστώσει με την πρώτη ματιά τις ουσιαστικές διαφορές τους. Η Μαρία των Ρομά, με τα ξανθά σχεδόν άσπρα μαλλιά, και το λευκό δέρμα, και τα ανοιχτόχρωμα μάτια, αποδεδειγμένα με εργαστηριακές εξετάσεις, δεν προκύπτει κληρονομική συμβατότητα με τους δύο Ρομά. Στην περίπτωση της ανήλικης Ρομά στον καταυλισμό του Ζεφυρίου, το κορίτσι, για τα βιομετρικά χρακτηριστικά χαρακτηριστικά των τσιγγάνων, διαφέρει, ωστόσο, τα ξανθά μαλλιά της , είναι πιο σκούρα, το δέρμα της, είναι σταρένιο, και το χρώμα των ματιών της σκούρο, γεγονός που την προσδιορίζει καστανή ή καστανόξανθη, σίγουρα όχι ξανθιά. Εύκολα κανείς μπορεί να διακρίνει την εξωτερική διαφοροποίηση χαρακτηριστικών που φέρουν τα δύο ανήλικα κορίτσια, τα οποία δεν αποκλείεται να προσδιορίζονται και στην ίδια ηλικία.

Κ.Α

Keywords
Τυχαία Θέματα