"Κυβερνήτης" ο Αβραμόπουλος! (ΦΩΤΟ)

Την αρωγή των Ενόπλων Δυνάμεων στα δύσκολα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, αλλά και το ότι αυτές αποτελούν «πυλώνα σταθερότητας εντός και εκτός των τειχών» υποστήριξε ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας σήμερα το πρωί στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνος, στη διάρκεια της τελετής για το τέλος της φετινής δασοπυροσβεστικής περιόδου.

Από την πλευρά του ο επίσης παρευρισκόμενος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας τόνισε ότι φέτος οι καμένες

εκτάσεις μειώθηκαν στο 52% των αντίστοιχων περσινών, αν και φέτος οι πυρκαγιές κυμάνθηκαν στα ίδια επίπεδα με πέρσι, ενώ ο φιλοξενών Διοικητής της Διοικήσεως Αεροπορικού Υλικού (ΔΑΥ) Υποπτέραρχος (Ι) Βασίλειος Βρεττός στην Ημερήσια Διαταγή του μεταξύ άλλων τόνισε ότι κατά τη φετινή δασοπυροσβεστική περίοδο τα αεροσκάφη της Διοικήσεως πραγματοποίησαν 1.620 εξόδους και 2.935 ώρες πτήσεως για την επίτευξη του έργου τους, υπό τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του Πυροσβεστικού Σώματος.

Πιο συγκεκριμένα. Ο κ. Αβραμόπουλος, αφού τόνισε ότι η αεροπυρόσβεση αποτελεί μέρος της σημαντικής κοινωνικής αποστολής της ΠΑ, αναφέρθηκε στην καταβαλλόμενη προσπάθεια του προσωπικού τονίζοντας ότι η προσπάθεια αυτή υλοποιείται «κάτω από αναμφίβολα δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Συνθήκες οι οποίες έχουν αντίκτυπο τόσο στο ατομικό εισόδημα, όσο και στις δυνατότητες συντήρησης και διαθεσιμότητας των μέσων». Και πρόσθεσε ότι ο Ελληνικός λαός «πάντοτε έβρισκε, αλλά σήμερα ακόμα περισσότερο βρίσκει ένα αξιόπιστο στήριγμα στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδος. Τις Ένοπλες Δυνάμεις οι οποίες είναι αρωγός στα δύσκολα προβλήματα, αλλά και πυλώνας σταθερότητας εντός και εκτός των τειχών».

Ο ίδιος, κάνοντας μνεία για τα οικονομικά του προσωπικού τόνισε τα εξής: «Θέλω να διαβεβαιώσω όλα τα στελέχη της Πολεμικής μας Αεροπορίας αλλά και μέσω της σημερινής εκδήλωσης τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ότι καταβάλλεται τεράστια προσπάθεια ώστε να ξεπεραστούν και να επιλυθούν προβλήματα που υπάρχουν, τόσο οικονομικής όσο και άλλης φύσης».

Από την πλευρά του ο κ.Δένδιας, αφού χαρακτήρισε τη φετινή δασοπυροσβεστική περίοδο ως «εξαιρετική», τόνισε ότι «κατορθώθηκε να μειωθούν κατά περίπου 52% οι εκτάσεις οι οποίες αποτεφρώθηκαν, κάηκαν, και αυτό χωρίς να έχουμε σημαντικά μικρότερο αριθμό πυρκαγιών», γεγονός που οφείλεται σε τρεις επιχειρησιακούς λόγους. 1)Η μετά από 3 χρόνια χρήση από το ΠΣ των ελικοπτέρων του τόσο στο επιτόπιο εναέριο συντονισμό των πυροσβεστικών δυνάμεων, όσο και την άμεση μεταφορά πυροσβεστών στον τόπο της φωτιάς. 2)Στη χρήση 110 μοτοσυκλεττών με ζευγάρια πυροσβεστών σε ρόλο ανιχνευτών και οδηγού των πυροσβεστικών οχημάτων μέσα στα δάση. 3)Στη σύνδεση με την ηλεκτρονική βάση των επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ, ώστε να μπορεί κανείς να έχει στοιχεία για τους ιδιοκτήτες των ακινήτων της ευρύτερης περιοχής της πυρκαγιάς. 4)Στην ακόμα καλύτερη συνεργασία με τις ΕΔ, εξαίροντας και ευχαριστώντας θερμώς το προσωπικό της ΠΑ.

Στην τελετή εκτός των προαναφερθέντων παρέστησαν οι Αρχηγοί ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς, Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος ΠΣ Σωτήριος Γεωργακόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Πάτροκλος Γεωργιάδης.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα