Το Εθνικό Θέατρο κάνει... «Πρόβα νυφικού»

Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει για την καλλιτεχνική περίοδο 2013-2014 την παράσταση «Πρόβα νυφικού» των Ντόρα Γιαννακοπούλου-Θανάση Νιάρχου, σε σκηνοθεσία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή Σωτήρη Χατζάκη. Πρόκειται για την θεατρική διασκευή του θρυλικού μυθιστορήματος της Ντόρας Γιαννακοπούλου, που, μετά την τεράστια εκδοτική και τηλεοπτική επιτυχία που γνώρισε, ανεβαίνει για πρώτη φορά στη σκηνή.

Η δράση του έργου τοποθετείται στην ελληνική επαρχία το 1939, παραμονές του Β Παγκοσμίου Πολέμου. Στον αρραβώνα

του Απόστολου με τη Αγγελική όλοι είναι χαρούμενοι εκτός από εκείνη. Έχει λάβει την ίδια μέρα ένα ανώνυμο γράμμα που γκρεμίζει την ευτυχία της. Είναι αλήθεια ή ψέμα ότι ο Απόστολος την απατά; Για να ξεφύγει από το μαρτύριο της αμφιβολίας, η Αγγελική στρέφεται στον οικογενειακό φίλο, αστυνόμο Πέτρο Μανιά, και του ζητά να μάθει την αλήθεια. Η σιωπή του αστυνόμου εξαιτίας του έρωτα που νιώθει για την Αγγελική, την οδηγεί τελικά στο γάμο με τον Απόστολο, παρά τα άσχημα προαισθήματά της. Το ξέσπασμα του πολέμου που ακολουθεί θα σαρώσει τα πάντα. Μαζί με τις κακουχίες της Κατοχής και τις διώξεις των Εβραίων, η συμπεριφορά του Απόστολου ξεπερνά κάθε όριο και τα ένοχα μυστικά του παρελθόντος που έρχονται στο φως οδηγούν αναπόφευκτα στη σύγκρουση.

Ταυτότητα της παράστασης

Διασκευή: Ντόρα Γιαννακοπούλου-Θανάσης Νιάρχος

Σκηνοθεσία: Σωτήρης Χατζάκης

Σκηνικά-Κοστούμια: Έρση Δρίνη

Χορογραφίες: Κική Μπάκα

ΠΑΙΖΟΥΝ: Ελεάνα Στραβοδήμου, Ευγενία Δημητροπούλου, Θέμις Μπαζάκα, Γιώργος Κοτανίδης, Δημήτρης Αρώνης, Δανάη Σκιάδη, Νικόλας Παπαγιάννης, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Κατερίνα Γιαμαλή, Θέμης Πάνου, Άλκης Κούρκουλος κ.α

Keywords
Τυχαία Θέματα