Σφαλιάρα από ΟΥΕΦΑ στον Αλαφούζο: Αρνήθηκαν να τον δεχτούν!

Το εφιαλτικό σκηνικό του περασμένου Ιουνίου, φαίνεται ότι επαναλαμβάνεται και φέτος. Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει ήδη σοβαρότατο πρόβλημα με την αδειοδότηση από την ΟΥΕΦΑ και αυτό, έχει προκαλέσει ακόμα και ιδιοκτησιακούς τριγμούς στην ομάδα του κ. Αλαφούζου.

Ο τελευταίος, εν όψει του άμεσου και ορατού, πλέον κινδύνου να μείνει και πάλι

εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων η ομάδα του, αποφάσισε να κάνει ένα βήμα προς την πλευρά της ΟΥΕΦΑ, προκειμένου να προλειάνει το έδαφος εν όψει της αξιολόγησης του Απριλίου.

Ο κ. Αλαφούζος, ύστερα από την περσινή του περιπέτεια αντιλήφθηκε ότι δεν μπορούσε να περάσει τίποτα μέσω ΕΠΟ, αφού την τελική απόφαση παίρνει η απρόσιτη σε τέτοια θέματα ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία ποδοσφαίρου. Αποφάσισε λοιπόν να κινηθεί άμεσα και με κάθε εχεμύθεια, απ’ ευθείας προς την ΟΥΕΦΑ, μέσω βεβαίως της ΕΠΟ (αφού χωρίς την εισήγηση της ΕΠΟ συνάντηση με ΟΥΕΦΑ δεν είναι εφικτή για κανένα ).

Το επίσημο αίτημα – παράκληση του κ. Αλαφούζου, υπό την ιδιότητά του ως προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ήταν να του επιτραπεί να επισκεφθεί την ΟΥΕΦΑ και να συναντηθεί με τους αρμοδίους του τμήματος Αδειοδοτήσεων, προκειμένου .. τι άραγε ; Δεν είναι γνωστό το ακριβές αντικείμενο συζητήσεως της συνάντησης πού ζήτησε ο κ. Αλαφούζος. Σίγουρα όμως, θα ήταν σχετικό με την χορήγηση του πιστοποιητικού ( άδεια ) συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Και βεβαίως, εξ αυτού συνεπάγεται ότι και φέτος, ο Παναθηναϊκός θα έχει ΠΟΛΛΑ ΚΕΝΑ και ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ στον φάκελο πού πρέπει να υποβάλει στην ΟΥΕΦΑ, διότι αν δεν είχε, δεν θα υπήρχε και η ανάγκη αυτής της συνάντησης.

Το αποτέλεσμα του αιτήματος για συνάντηση, ήταν πλήρως ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟ ! Η Επιτροπή Αδειοδοτήσεων της ΟΥΕΦΑ, ΑΠΕΡΡΙΨΕ κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να δεχτούν τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, για τον απλούστατο λόγο ότι θεωρούν ότι δεν έχουν τίποτα να συζητήσουν μαζί του : Οι κανόνες είναι ξεκάθαροι και δεν επιδέχονται ούτε παρερμηνείας, ούτε αμφισβητήσεως !

Η αρνητική απάντηση της ΟΥΕΦΑ ( ή μάλλον, μιάς Επιτροπής της ΟΥΕΦΑ ) να τον συναντήσει, προκάλεσε μεγάλο σκεπτικισμό και απογοήτευση στον κ. Αλαφούζο, ο οποίος, ευρισκόμενος μπροστά σε μία επανάληψη της περσινής ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ του ιστορικού συλλόγου, φέρεται αυτή τη στιγμή να ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΤΑΙ έντονα για το μέλλον της ομάδας, αφού οι ημέρες της κρίσεως κοντοζυγώνουν (η περίοδος αδειοδότησης είναι από τις 5 έως τις 20 Απριλίου και οι ομάδες πού δεν θα εξασφαλίσουν άδεια ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΤΑΣΧΟΥΝ και στα πλέϊ οφ ! ) και φως δεν βλέπει πουθενά και από κανένα.

Είναι λοιπόν πολύ πιθανό, στο άμεσο μέλλον να υπάρξουν ΡΑΓΔΑΙΕΣ εξελίξεις στα διοικητικά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, πού – ασχέτως της δικαιολογίας πού θα βρεθεί – θα είναι απόρροια της αδυναμίας για εξασφάλιση και φέτος της άδειας συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Φυσικά, δεν πρέπει να αποκλείει κανείς και το ενδεχόμενο κάποιας θεαματικής ανατροπής των παραπάνω δεδομένων, εάν κατά κάποιο τρόπο ( π.χ. νέος δανεισμός ) λυθεί το οικονομικό πρόβλημα, το οποίο είναι και το μοναδικό εμπόδιο για την εξασφάλιση της πολυπόθητης άδειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα