Το άγνωστο παρασκήνιο της σύλληψης του Μιχάλη Λιάπη!

Η συληψη του πρωην Υπουργού Μεταφορών Μιχάλη Λιαπη, ειναι ήδη γνωστή.. Λούτσα, Λ.Αρτεμιδος και Απολλωνος, λίγο μετα τις 11.00 το πρωι (17/12). Το stop το οποίο παραβίασε, η βεβαίωση της παράβασης απο Αστυνομικούς της ΔΙΑΣ, την εξακρίβωση των πλαστών πινακίδων, την κατάθεση στην αρμόδια ΔΟΥ των κρατικών πινακίδων λόγω ακινησία, και συνεπαγωγικα

τη μη Ασφάλιση του οχήματος- λόγω ακινησίας-. Συνελήφθη και αργά το απόγευμα, οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Με τον πρώτης Υπουργό να δηλώνει κατα την έξοδο του απο το τμ. Τροχαίας Αγ.Παρασκευής, "έσφαλα"!..

Ωστοσο τα όσα προηγήθηκαν εχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον σε οτι αφορά τη συμπεριφορά του πρωην Υπουργού Μεταφορών Μιχ.Λιάπη.
Οι Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ, διαπιστώνουν οτι ο οδηγός τζιπ (VW- Tuareg) παραβιάζει stop στη συμβολή της ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ Λεωφόρου Αρτεμιδος, με την οδό Απολωνος στη Λουτσα, και ακολουθούν το όχημα, κάνοντας σήμα στον οδηγό να ακινητοποιήσει το πολυτελές όχημα, προκειμένου να ακολουθηθεί η νόμιμη- τυπική διαδικασία, βεβαίωσης της παραβίασης του stop. Ωστοσο όπως οι Αστυνομικοί αναφέρουν- δεν εχουν διαπιστώσει οτι πρόκειται για τον πρωην Υπουργό- ο οδηγός, συνομιλούσε στο κινητό του τηλέφωνο, και με ελιγμό, χάρη στα αντανακλαστικά του οδηγού Αστυνομικού του δικύκλου, δεν τον παρέσυρε. Οι Αστυνομικοί τελικά ακινητοποιούν το όχημα, με τον πρωην Υπουργό, να συνομιλεί στο κινητό του τηλέφωνο.

Οι Αστυνομικοί εχουν ενημερώσει για το όχημα το ποιο ακολουθούν, το κεντρο τους. Οταν κατέβασε το παράθυρο ο οδηγός διαπιστώθηκε οτι πρόκειται για τον πρωην Υπουργό ο οποίος δεν έφερε μαζί του άδεια οδήγησης, αλλα ουτε Αστυνομική Ταυτότητα, ενω η συμπεριφορά του προς τους Αστυνομικους, όπως ανέφεραν στη συνεχεια ηταν περιφρονητικος και απαξιωτικός προς τους διενεργούντες τον έλεγχο Αστυνομικους, ενω συνέχιζε τα τηλέφωνά του. Οι Αστυνομικοί -φέρονται απο πληροφορίες- να έλαβαν εντολή απο Ανώτερο Αξιωματικό της Υπηρεσίας τους, να προσαγάγουν στο Τμήμα τον υπαίτιο οδηγό, και να μην προχωρήσουν σε έκθεση σύλληψης. Ωστοσο μια απρόσμενη "διαρροή".. υποχρέωσε να αρθεί η πρώτη εντολή και να ακολουθηθεί η τυπικη- νόμιμη διαδικασία όπως προβλέπεται με τον Μιχάλη Λιαπη να συλλαμβάνεται και να ακολουθείται η αυτόφωρη διαδικασία.. όπως για όλους τους πολίτες.. μέχρι και την Εισαγγελία!

Keywords
Τυχαία Θέματα