Την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ προανήγγειλε ο Γιάννης Μηλιός

«Το ζήτημα είναι αν θα συνεχίσουμε με τις πολιτικές της λιτότητας ή όχι», είπε σήμερα το πρωϊ στο δημοσιογράφο Γιάννη Αργυρό ο Γιάννης Μηλιός. «Εθνικός κίνδυνος είναι να συνεχίζονται οι πολιτικές λιτότητας, που προκαλούν ανθρωπιστική κρίση».

Ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η απόφαση ενός λαού να αλλάξει πολιτική δεν μπορεί παρά να γίνει σεβαστή.

«Ήταν αναμενόμενη η αναταραχή στο χρηματιστήριο αν και δεν περιμέναμε τόσο μεγάλη πτώση. Θεωρούμε ότι μετά τις εκλογές

το κλίμα θα ομολοποιηθεί πολύ γρήγορα» τόνισε.

«Η διακύμανση των spreads δεν είναι τόσο σημαντική από τη στιγμή που δε δανειζόμαστε από τις αγορές» πρόσθεσε ο κ. Μηλιός.

Αναφερόμενος στο μεσοδιάστημα έως ότου ξεκαθαρίσει η διαπραγμάτευση μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με τους πιστωτές, ο κ. Μηλιός ξεκαθάρισε «δε θα δημιουργήσουμε ελλείμματα».

Σε ότι αφορά την αποπληρωμή επικείμενων ομολόγων, ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι θα αποπληρωθούν γιατί κάτι τέτοιο συμφέρει και τις δύο πλευρές και βοηθά στη διαπραγμάτευση για το χρέος.

«Ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί και θα επανέλθει το καθεστώς που ίσχυε στο παρελθόν με το φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας που αφορούσε ακίνητα από 200 χιλιάδες και πάνω» είπε ο κ. Μηλιός. «Δε θα αλλάξουν καταρχήν οι φορολογικοί συντελεστές για εταιρείες αλλά θα αλλάξουν για τα φυσικά πρόσωπα με αφορολόγητο στις 12 χιλιάδες ευρώ» δήλωσε και είπε ότι αναμένει έσοδα από την πάταξη του λαθρεμπορίου στα καύσιμα.

«Ο μεγάλος χαμένος από την πτώση των τραπεζικών κυρίως μετοχών είναι το κράτος, που είναι ο κύριος μέτοχος» είπε από την πλευρά του ο καθηγητής οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Πειραιά Χαράλαμπος Γκότσης.

«Οι ασωτίες των νοτίων ήταν κέρδη των βορείων», είπε ο κ. Γκότσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα