Τιμή στον Κούνδουρο για την προσφορά του στον πολιτισμό

«Έναν ξεχωριστό Έλληνα, έναν ξεχωριστό πολίτη του κόσμου, έναν ξεχωριστό δημιουργό» τίμησε ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος, στο πρόσωπο του Νίκου Κούνδουρου, σε πανηγυρική εκδήλωση για τα 40 χρόνια της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Δεκάδες σκηνοθέτες απ’ όλες τις γενιές του ελληνικού κινηματογράφου, του θεάτρου και της τηλεόρασης, καθώς και πολλοί ηθοποιοί και τεχνικοί παρευρέθησαν στην εκδήλωση, που τίμησαν ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Μουσείου της Ακρόπολης

κ. Δημήτρης Παντερμαλής, ο γενικός διευθυντής της Δημόσιας Τηλεόρασης κ. Δημήτρης Σοφιανόπουλος, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και ο γενικός διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου κ.κ. Τώνης Λυκουρέσης και Γρηγόρης Καραντινάκης, η γενική γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου της Ταινιοθήκης της Ελλάδος κα Μαρία Κομνηνού και άλλοι παράγοντες του κινηματογραφικού κόσμου.

Τιμητική πλακέτα στον κ. Κούνδουρο απένειμε και ο Πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών. Ο κ. Χάρης Παπαδόπουλος μίλησε για την προσφορά του τιμώμενου στον ελληνικό κινηματογράφο, αλλά και για τους αγώνες του σωματείου από το 1973 μέχρι σήμερα, αγώνες που συνετέλεσαν στην κατοχύρωση της ασφάλισης των σκηνοθετών, στη βελτίωση της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία, στην ανάπτυξη του κινηματογράφου κ.ά..

Keywords
Τυχαία Θέματα