Τι κάνουν σήμερα οι νικητές των ελληνικών talent shows

Το Fame Story ήταν το πρώτο μουσικό talent show που προβλήθηκε στην ελληνική τηλεόραση, το 2002 στον Ant1.

Μέχρι και σήμερα, 13 χρόνια μετά, έχουν περάσει από την οθόνη μας 13 μουσικά talent show με τις συνέχειες τους:

Fame Story (4 σεζόν), Super Idol, Greek Idol (2 σεζόν), Dream

Show The Music (2 σέζον), The X Factor (3)- αφήνοντας «εκτός» την αναβίωση του «Να η ευκαιρία» από το Mega το 2001 (από το οποίο αναδείχτηκε ο Ησαΐας Ματιάμπα) και το Pop Stars 2003 (από το οποίο προέκυψε το πρώτο ελληνικό γυναικείο συγκρότημα, οι Hi – 5)

Σ’ αυτά, ήρθε να προστεθεί πέρυσι κι η ελληνική εκδοχή του The Voice που μετά από μία επιτυχημένη πρώτη σεζόν συνεχίζει και σε δεύτερη. Ναι, ως κοινό «ψοφάμε» για μουσικά ταλέντα (θες γιατί νιώθουμε, με την ψήφο μας, λίγο κριτές, θες γιατί ως λαός λατρεύουμε τη μουσική και τον χορό).

Τι απέγιναν, λοιπόν, μεγάλοι νικητές, δεύτεροι και τρίτοι επιλαχόντες, φαβορί και «φωνάρες» που όμως αποχώρισαν νωρίς;

Το joytv.gr εστίασε στους 18 εκείνους που πολλά ακούσαμε στην αρχή, λιγότερα ακούμε γι΄αυτούς (ή απ αυτούς) σήμερα:

Σταύρος Κωνσταντίνου: Ο νικητής του Super Idol υποσκιάστηκε μάλλον από τη δεύτερη νικήτρια, Τάμτα, αλλά επέστρεψε δυναμικά τον τελευταίο χρόνο (κυρίως) κάνοντας καριέρα κι εμφανίσεις στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κύπρο. (Το όνομά του ενεπλάκη πρόσφατα κι με ένα σκάνδαλο με γυμνές φωτογραφίες τις οποίες διέρρευσε στο διαδίκτυο μια πρώην του).

Νότης Χριστοδούλου: Ο πρώτος πρώτος νικητής του Fame Story, έβγαλε μόλις ένα δίσκο, πέρασε από την τηλεόραση ως παρουσιαστής με τελευταία τη συμμετοχή του στο «Δέστε τους» (2011). Σήμερα έχει αφιερωθεί στο (πραγματικό) του επάγγελμα, τη διακόσμηση.

Γιώργος Χρήστου: Ο γοητευτικός παίκτης του Fame Story 2 μπορεί να μην κατάφερε να μπει στην πρώτη τριάδα, αλλά έκαψε πολλές γυναικείες καρδιές. Η τελευταία του δημόσια εμφάνιση, πάνω και κάτω από πίστα, ήταν το 2012.



Περικλής Στεργιανούδης

Ο τρίτος... πρώτος νικητής του Fame Story ήταν μάλλον ένας «διάττων αστέρας». Κυνήγησε την καριέρα του στην Ελλάδα μέχρι το 2005, μετά τα παράτησε, ταξίδεψε στην Αυστραλία και σήμερα ζει στη Γερμανία (όπου μεγάλωσε ως παιδί μεταναστών) κάνοντας άσχετες με το τραγούδι δουλειές.

Αμαλία Αυγουστάκη

Ήταν η νικήτρια του πρώτου Dream Show the music που προβλήθηκε το 2004. Στη σελίδα της στο Facebook μπορεί να δει κανείς κάποιες αφίσες που ενημερώνουν για εμφανίσεις της, αλλά πέραν τούτου η πορεία κι η ζωή της πρώτης των πρώτων… παραμένει μυστήριο.


Χάρις Αντωνίου

Ο νικητής του τρίτου The X Factor αφού έκλεψε τις εντυπώσεις με τις εμφανίσεις του σε μουσικές σκηνές της Αθήνας κι όχι μόνο, τον τελευταίο χρόνο έχει μετακομίσει στη Νέα Υόρκη όπου ασχολείται με τη μουσική του, το σαξόφωνο του και τον δίσκο που ετοιμάζει.

Μαλού Κυριακοπούλου

Μπορεί να έχασε από τον Τσακαλάκο στο πρώτο Greek Idol αλλά η Μαλού είχε μεγάλο fan club. Χωρίς να γίνει το πρώτο όνομα συνεχίζει την καριέρα της στη μουσική με σταθερά βήματα κάνοντας διάφορα lives, ενώ το τραγούδι της «Μια φορά στο τόσο», μια δημιουργία του Μιχάλη Χατζηγιάννη και της Ελένης Γιαννατσούλια, έφτασε τα 5.000.000 views στο YouTube

Νικόλας Μεταξάς

Διεκδίκησε την πρωτιά στο πρώτο The X Factor όπου έχασε από τον Λούκα Γιώρκα, έγραψε τραγούδι για τον διαγωνισμό της Eurovision του 2009, το οποίο ερμήνευσε η αδελφή του Χριστίνα, ενώ σήμερα βρίσκεται στη Βοστώνη όπου σπουδάζει μουσική σε ένα από τα καλύτερα κολλέγια. (Στη φωτό: Με τον Γιώρκα και την Κατερίνα Γκαγκάκη)

Σταύρος Μιχαλακάκος

Ο νικητής του δεύτερου The X Factor έχει βγάλει ένα single και μέχρι στιγμής η καριέρα του περιορίζεται σε εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές ανά την Ελλάδα και τη Κύπρο. Τελευταία συνεργασία, με τον Παναγιώτη Τσακαλάκο.

Νικole Paparistodemou: O τελικός της πρώτης σεζόν του Greek Idol ήταν γυναικεία υπόθεση: η Νικόλ Παπαριστοδήμου (ή «φραουλίτσα», κατά τον Κωστόπουλο) ήρθε τελικά δεύτερη, αλλά εκπροσώπησε την πατρίδα της Κύπρο στη Eurovision και κυκλοφόρησε 4 digital singles με το καλλιτεχνικό της πλέον όνομα Nikki Lee (σίγουρα έχει χορέψει κι εσύ με το Mamacita Buena)

Η Nikki Lee

Κωνσταντίνος Θαλασσοχώρης: Άλλος ένας παίκτης του Fame Story 2 που άφησε το στίγμα του και ο οποίος συνεχίζει να γράφει τη δική του «μικρή ιστορία» στο χώρο της μουσικής, με εμφανίσεις σε διάφορους χώρους ανά την Ελλάδα, ενώ έχει συνεργαστεί και με τον συμπαίκτη του Νίκο Μίχα .

O Κωνσταντίνος σήμερα

Nikki Ponte

H χαριτωμένη ελληνοκαναδέζα βρέθηκε στην τρίτη θέση του The X Factor κι από τότε έχει αφιερωθεί τόσο στη μουσική όσο και το θέατρο και τον κινηματογράφο- μοιράζοντας τη ζωή της ανάμεσα σε Ελλάδα και Καναδά.

Παναγιώτης Τσακαλάκος

Νικητής στη δεύτερη σεζόν του Greek Idol, o ελληνοαμερικανός καλλιτέχνης έχει βγάλει δυο singles κι έχει ρίξει το βάρος τους σε εμφανίσεις σε διάφορες μουσικές σκηνές (με πιο πρόσφατο το project Broken Radio στο οποίο συνεργάζεται με έναν άλλο νικητή, τον Σταύρο Μιχαλακάκο)

Ο Παναγιώτης σήμερα

Σταύρος Μιχαλακάκος και Παναγιώτης Τσακαλάκος στην κοινή τους εμφάνιση

Βαλάντω Τρύφωνος: Η νικήτρια του πρώτου Greek Idol έχει καταφέρει από τη νίκη της και μετά να βρεθεί στο πλευρό σημαντικών καλλιτεχνών όπως της Άννας Βίσσης και του Μιχάλη Χατζηγιάννη, με τον οποίο έχει περιοδεύσει σε Ελλάδα κι εξωτερικό, κι ο όποιος έγραψε τη μουσική στο πρώτο της single «Να μου εξηγήσεις». Για την ιστορία, είχε κοπεί από τις audition του The X Factor πριν μπει στο Greek Idol. (Στη φωτό: στο τελικό με τη Νικόλ)

Η Βαλάντω σήμερα

Νικος Μίχας:

Συμπαίκτης του Χρήστου και της νικήτριας Καλομοίρας στο Fame Story 2 ο Μίχας μπορεί να βγήκε νωρίς από το παιχνίδι, ωστόσο έκανε με την έξοδό του από το παιχνίδι κάποιες καλές συνεργασίες, έγραψε τραγούδια και συνεχίζει ( αθόρυβα αλλά σταθερά) να εμφανίζεται σε μουσικές σκηνές (με πιο ροκ χαρακτήρα)

O Νίκος Μίχας το 2012

Keywords
Τυχαία Θέματα