Θέμης Γεωργαντάς: "Ποτέ δεν έκανα συνεργασία για τα λεφτά"

Συνέντευξη στη Σπυριδούλα Τριάντου-Εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ


Χρειάζονται πολλές σελίδες για να γράψει κανείς όσα έχει κάνει μέχρι σήμερα ο Θέμης Γεωργαντάς. Πρόκειται για έναν παρουσιαστή με μεγάλη πορεία στον χώρο της ελληνικής τηλεόρασης. Είναι εργασιομανής, λατρεύει αυτό που κάνει και, αν τον ρωτήσεις πώς νιώθει για αυτό, θα σου πει χωρίς σκέψη «ευλογημένος».
Δημοσιογράφος, παρουσιαστής, ραδιοφωνικός παραγωγός (κάθε Σάββατο και Κυριακή 12.00-14.00 στη «Λάμψη») και D.J. Η Ριάνα και η Μπιγιονσέ είναι μερικά από τα «αστέρια» που του έχουν παραχωρήσει

αξιοζήλευτες συνεντεύξεις, ενώ στην Ελλάδα όλοι οι καλλιτέχνες, χρόνια τώρα, εξομολογούνται τα πάντα στην εκπομπή του στο Mad.


«Η μεγαλύτερη επιτυχία είναι η διάρκειά μου. Οτι έχω καταφέρει να υπάρχω στον χώρο και να κάνω μέχρι και σήμερα αυτό που αγαπώ. Ποτέ μου δεν έκανα συνεργασία για τα χρήματα. Οχι ότι ήθελα να δουλεύω τζάμπα, αλλά, αν μου πρότειναν κάτι που δεν μου άρεσε, δεν το έκανα. Επειτα, δεν είχα ποτέ φρικτές απαιτήσεις». Ο Θέμης είναι αυτοδημιούργητος, δεν είχε γνωριμίες και οι γονείς του δεν είχαν καμία σχέση με το… αντικείμενο. «Εστειλα ένα βιογραφικό στο “Ποπ Κορν” και με πήραν αρχικά ως αρχισυντάκτη και μετά έγινα διευθυντής. Δούλευα στο περιοδικό που αγόραζα, το έπαιρνα σαν δαιμονισμένος».
Τον Ιούνιο του 1996, με τη «γέννηση» του Mad TV, ξεκίνησε η συνεργασία του με το κανάλι και από τότε είναι ο μοναδικός παρουσιαστής που παραμένει μέχρι σήμερα στον αέρα του σταθμού! Σχεδόν 20 χρόνια είναι «κεντρικός»! Πώς αντιμετώπισε την πρόταση της Ναταλίας Γερμανού να βρεθεί στον καναπέ της και να είναι «Μες στην καλή χαρά»;


«Είναι άλλο να έχεις δική σου εκπομπή και άλλο να είσαι μέλος μιας ομάδας. Είναι δυνατόν να μου λέει η Ναταλία να είμαστε παρέα και να αγνοήσω την πρόταση, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ένα μεγάλο κανάλι; Δεν έχω ανασφάλειες, δόξα τω Θεώ. Εχω χτίσει όλα αυτά τα χρόνια αυτό που κάνω», εξηγεί στο «Secret».

Εχει συνεργαστεί με τη Ναταλία, τη φίλη του, αλλά και με την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: «Τη θεωρώ μία από τις καλύτερες παρουσιάστριες στην Ελλάδα τη Ναταλία. Είναι από τις λίγες που μιλούν τόσο καλά ελληνικά και είναι πολύ καλή στις ζωντανές εκπομπές. Η Σπυροπούλου αυτή τη στιγμή ψήνεται. Είναι ένα πρόσωπο που έχουν πυροβολήσει πολύ. Ο χρόνος θα δείξει αν αυτό το κορίτσι δίκαια κάνει αυτό που κάνει».

«ΕΙΧΑ ΚΟΛΛΗΜΑ»

Με τον Γιώργο Λιάγκα μιλούν πολύ άνετα στον αέρα. Δεν παρεξηγούνται, γνωρίζει πια ο ένας τον άλλον και, ναι, έχουν γίνει φίλοι και εκτός πλατό: «Αν πηγαίνεις με έναν άνθρωπο διακοπές ή βρίσκεσαι έξω για καφέ, προφανώς η σχέση δεν είναι μόνο επαγγελματική». Εχει πάρει τον ρόλο του Δημήτρη Ουγγαρέζου; Συνεργάτες πρώτα και μετά αυτοκόλλητοι; «Δεν έχω πάρει τον ρόλο κανενός. Ο Ουγγαρέζος είναι ο Ουγγαρέζος και εγώ είμαι ο Γεωργαντάς. Είμαι, άλλωστε, και φίλος με τον Δημήτρη. Τον γνωρίζω από το Mad».
Ο Θέμης περνά καλά στο «Πρωινό», το πιο σημαντικό όμως είναι πως περνά καλά με τη Φαίη Σκορδά και τον Γιώργο Λιάγκα: «Είχα κόλλημα με τη Φαίη. Τη γούσταρα πολύ, ήμουν fan της από το Alter. Τον Γιώργο δεν τον ήξερα πριν συνεργαστούμε. Μόνο μια φορά παλιά τον είχα συναντήσει. Πολλές φορές κοιταζόμαστε στην εκπομπή και ξέρουμε τι θέλουμε να πούμε. Είναι άψογος και πανέξυπνος. Τρομάζω με την εξυπνάδα του».
Οταν ξεκίνησε το «Mega με Μία» ήταν ένας από όσους πίστευαν πως ερχόταν ένας δυνατός αντίπαλος:

«Φυσικά και πίστεψα ότι μπορεί να πήγαινε καλά το αντίπαλο πρωινό, όμως το brand “Γιώργος-Φαίη” πολύ δύσκολα μπορείς να το χτυπήσεις. Δεν πίστεψα ποτέ ότι ο τηλεθεατής θα πει “γεια σας” και θα δει κάτι άλλο. Σίγουρα θα δεις το καινούργιο, ειδικά όταν πρόκειται για τον Σεφερλή, που είναι πολύ ταλαντούχος και τον αγαπά ο κόσμος. Θεωρώ πως το να τερματίσεις δεύτερος δεν είναι κακό. Ακυρώνεται η αξία του; Ο Μάρκος ή οποιοσδήποτε αντίπαλος στο πρωινό σε κάνει καλύτερο. Ο Μάρκος μάς κάνει όλους καλύτερους. Και το ότι το Mega ψάχνει να κάνει κάτι δυνατό σε κάνει πιο ανταγωνιστικό και δίνει στον κόσμο πιο πολλές δουλειές».

Πώς νιώθει που συνεργάζεται με τη Σάσα Σταμάτη; Ηρθαν κοντά από την αρχή; Ο Θέμης ξεκαθαρίζει πως τον πρώτο καιρό δεν μιλούσαν: «Πέρσι κάποια στιγμή δεν της μιλούσα καθόλου εκτός αέρα. Μόνο στον αέρα μιλούσαμε. Με είχε μειώσει. Με είχε στεναχωρήσει… Μετά κατάλαβα πως είναι ένας πολύ γλυκός και ευαίσθητος άνθρωπος και νοιάζεται πολύ για τους άλλους». Οσο για τη Μαίρη Συνατσάκη ο Θέμης την αποκαλεί είδωλο και τον Αρη Καβατζίκη σιγανό ποτάμι!

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Αφήνουμε πίσω τα τηλεοπτικά και τον γυρίζω πίσω. Στα παιδικά του χρόνια, που, ενώ τα έζησε παίρνοντας πολλή αγάπη, ταλαιπωρήθηκε… «Γεννήθηκα με το αριστερό μάτι κλειστό και έπρεπε να κάνω μια σειρά επεμβάσεων. Οχι, δεν δέχτηκα bullying, που είναι και της μόδας τώρα. Πήρα πολλή αγάπη και στο σχολείο δεν με κορόιδευαν. Ημουν μια χαρά και έχω κρατήσει πολλές παιδικές φιλίες. Ομως, οι γονείς μου, που ήταν μεσοαστοί, έδωσαν όλα τους τα χρήματα για να με πάνε για επεμβάσεις στο Λονδίνο και την Αμερική. Μόλις γυρίσαμε από την Αμερική ήμασταν τόσο χρεωμένοι, που τα Χριστούγεννα δεν ανταλλάξαμε ούτε δώρα».
Πριν από λίγους μήνες, τον Δεκέμβριο, ο Θέμης έχασε τον πατέρα του: «Δεν υπήρχε χειρότερο πράγμα. Ακόμα μου βγαίνει. Μου μπήκε αυτόματος μηχανισμός. Επρεπε να είμαι βράχος για τη μητέρα μου και την αδερφή μου... Εγώ πιστεύω πολύ στο μετά… Τον έχω σαν φύλακα άγγελό μου».

Keywords
Τυχαία Θέματα