Συνάντηση των Αρχηγών Ναυτικού Ελλάδος και Ρωσίας

Συνάντηση με τον Αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Ναύαρχο Viktor Chirkov, είχε ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, με τον οποίο συζήτησαν διμερή θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με κυρίαρχο αυτό της υλοποιήσεως της εφοδιαστικής υποστηρίξεως των ρωσικής κατασκευής τριών πλοίων ταχείας μεταφοράς (αερώστρωμνων) τύπου “Zubr”, που ανήκουν στη δύναμη του Ελληνικού Στόλου.

Η συνάντηση των δύο Αρχηγών πραγματοποιήθηκε στην πρώτη πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους, στο Ναύπλιο, στο πλαίσιο

των τιμητικών εκδηλώσεων, στη μνήμη του πρώτου κυβερνήτη της απελευθερωμένης Ελλάδος και ως τότε Υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, Ιωάννη Καποδίστρια, και της συμπληρώσεως 185 χρόνων Ελληνο-Ρωσικών διπλωματικών σχέσεων, στις οποίες συμμετείχαν αμφότεροι.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν από το Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών και Σπουδών «Ιωάννης Καποδίστριας» και το Δήμο Ναυπλιέων από ελληνικής πλευράς, το «Διαπεριφερειακό Κοινωνικό Ίδρυμα Κέντρο Εθνικής Δόξας» και το «Ίδρυμα Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτόκλητου» από αντίστοιχης ρωσικής, με τη συμμετοχή αγημάτων ναυτών από το Ρωσικό στόλο της Μαύρης Θαλάσσης και του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Εκτός των δύο αρχηγών στις τελετές παρέστησαν επίσης ο Υφυπουργός Αθλητισμού, αρμόδιος για τον Αθλητισμό Ιωάννης Ανδριανός , ο επικεφαλής των Ρωσικών σιδηροδρόμων Γιακούνιν, ο Αντιπεριφερειάρχης Α. Χειβιδόπουλος, ο Δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτριος Κωστούρος και άλλοι επίσημοι.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα