Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο μείωσης μισθών και συντάξεων ο Κεγκέρογλου

Όπως δηλώνει σχετικά: «Ξέρετε ότι πολλές φορές οι διαβεβαιώσεις ανησυχούν περισσότερο τους ενδιαφερόμενους. Εγώ, πραγματικά, αυτό που μπορώ να πω είναι ότι γίνεται σοβαρή προσπάθεια και για τη στήριξη του ασφαλιστικού συστήματος, αλλά και για γενικότερες εξελίξεις εφόσον ευοδωθούν οι προσπάθειες της κυβέρνησης να πετύχει αυτά που έχει θέσει ως στόχους στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης και ως διεκδίκηση στα πλαίσια της ΕΕ, αν ευοδωθούν αυτές οι προσπάθειες όχι μόνο για το Ασφαλιστικό, αλλά για πολλά ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες, θα έχουμε καλές εξελίξεις. Αυτό εκτιμώ ως ταπεινός και απλός

πολίτης αυτού του τόπου».

Για το αναμενόμενο στη Βουλή ασφαλιστικό νομοσχέδιο, ο κ. Κεγκέρογλου δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι η κατάθεσή του θα γίνει τις επόμενες ημέρες και «η συζήτηση στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα, από ό,τι γνωρίζω, θα οδηγήσει και στην ψήφισή του». Ο Β. Κεγκέρογλου, υποστηρίζει πως «είναι ένα νομοσχέδιο θετικό από όλες τις πλευρές», με «διατάξεις που λύνουν προβλήματα», σε σχέση με τα ασφαλιστικά ταμεία.

Για τους στόχους του νομοσχεδίου, αναφέρει πως είναι «να ενισχύσουμε τη βιωσιμότητα των ταμείων και πραγματικά τη δύσκολη περίοδο, που περνάμε, να μην υπάρχει ανάγκη για μείωση των δαπανών, γενικότερα, που έχουν να κάνουν ασφαλώς με τις συντάξεις».

Επιβεβαιώνοντας ότι το υπουργείο αναζητά τρόπους για την είσπραξη τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ, σημειώνει πως «έχουμε αυτόν το στόχο, πιστεύουμε ότι είναι εφικτός».

Κάνει λόγο για «δραστική μείωση» της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας «εφόσον θωρακισθούμε θεσμικά» και προσθέτει πως «έχουμε διατάξεις που δεν αφήνουν περιθώριο σε κάποιον που θέλει να παίξει παιγνίδια με την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών, όπως π.χ. τη συσχέτιση της ΑΠΔ (Αναλυτική Περιοδική Δήλωση) με την καταβολή των αντίστοιχων ποσών που προβλέπονται σε αυτή».

Για την αντιμετώπιση των καθυστερήσεων στην έκδοση και καταβολή των συντάξεων ισχυρίζεται ότι «η μακροπρόθεσμη λύση δίνεται με την καταγραφή πλέον του ασφαλιστικού βίου του κάθε ασφαλισμένου, ανεξαρτήτως ταμείου, και που θα λύσει οριστικά τα θέματα, αλλά αυτό ισχύει από το ’15. Σήμερα, δίνουμε τη δυνατότητα μέσα και από την αύξηση της προσωρινής σύνταξης που θα προβλέπεται στο σ/ν, αλλά και με άλλες διατάξεις που θα επιταχύνουν τη διαδικασία απονομής της σύνταξης να μειωθεί αυτό το πρόβλημα, να μειωθεί κατά το δυνατό».

Keywords
Τυχαία Θέματα