Στο Λονδίνο η διοίκηση της Εθνικής

Σειρά επαφών με ξένα θεσμικά χαρτοφυλάκια έχει από χθες στο Λονδίνο η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας στο πλαίσιο τουMorgan Stanley European Financial Conference.

Η Διοίκηση της Εθνικής θα παρουσιάσει σε επενδυτές τις προοπτικές της τράπεζας και τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την ελληνική οικονομία. Ειδική αναφορά αναμένεται

να γίνει στην Finansbank.

Σημειώνεται πως πληροφορίες φέρουν την Εθνική Τράπεζα να εξετάζει να καλύψει μέρος των κεφαλαίων αναγκών της μέσω της έκδοσης μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου.

Η Εθνική Τράπεζα κατέγραψε το 2013 ετήσια καθαρά κέρδη 809 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 2,14 δισ. ευρώ το 2012. Σημαντική ήταν η συνεισφορά της Finansbank, η οποία εμφάνισε καθαρά κέρδη 439 εκατ. ευρώ, μειωμένα σε ετήσια βάση κατά 9% σε σταθερή συναλλαγματική ισοτιμία.Τα κέρδη προ προβλέψεων αυξήθηκαν κατά 50% στα 1,55 δισ. ευρώ, με τις προβλέψεις για επισφαλείς απαιτήσεις να περιορίζονται κατά 36% στα 1,63 δισ. ευρώ.

Ο δείκτης καθυστερήσεων διαμορφώθηκε στον όμιλο σε 22,50% και στην Ελλάδα σε 27,40%, παρουσιάζοντας αύξηση μόνο κατά 30 μ.β. στο τελευταίο τρίμηνο της περυσινής χρονιάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα