"Ασπίδα" σε Παπαγεωργόπουλο από την προϊσταμένη του ΤΥΔΚΥ

Mε την ολοκλήρωση της κατάθεσης της νυν προϊσταμένης του ΤΥΔΚΥ και την εξέταση άλλων δυο μαρτύρων συνεχίστηκε και σήμερα η δίκη για την υπεξαίρεση στο δήμο Θεσσαλονίκης, υπόθεση για την οποία πρωτοδίκως καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος,

ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας, όπως κι ο πρώην διαχειριστής της ταμειακής υπηρεσίας Παναγιώτης Σαξώνης.

Σύμφωνα με όσα τόνισε η πρώτη μάρτυρας κατά την κατάθεσή της, ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, δεν μπορούσε να ελέγξει τα παραστατικά των ταμείων. Συμπλήρωσε ακόμη πως όχι μόνον δεν υπήρξε κάποιο έγγραφο το οποίο να ενημέρωνε τον πρώην δήμαρχο για το ότι υπάρχει χρέος και καθυστερήσεις του δήμου προς το ταμείο, αλλά και πως η ίδια δεν γνωρίζει κάποιο στοιχείο που να αποδεικνύει ότι ο Β. Παπαγεωργόπουλος γνώριζε για την υπεξαίρεση.

Στη συνέχεια κλήθηκε να καταθέσει πρώην κατηγορούμενος και κεντρικός ταμείας του δήμου Θεσσαλονίκης. Ο μάρτυρας τόνισε πως έδινε τα χρήματα στους διαχειριστές και πως για όποια του κίνηση έπαιρνε πάντοτε έγκριση από τους διευθυντές. Συμπλήρωσε ακόμη πως ο κ. Σαξώνης ήταν καλός συνάδελφος και πως ποτέ δεν είχε δώσει κάποιο δικαίωμα.

Τέλος, ξεκίνησε να καταθέτει ένας ακόμη μάρτυρας, επίσης πρώην κατηγορούμενος που αθωώθηκε από το Πρωτοβάθμιο Δικαστήριο. Η κατάθεσή του, ωστόσο, διεκόπη λόγω παρελεύσεως του ωραρίου, για να συνεχιστεί στις 8 Απριλίου.

Πηγή: thestival.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα