Επίσημη πρώτη του νέου Αρχηγού ΓΕΣ με τους στρατιωτικούς συντάκτες


Την πρώτη συνάντηση «γνωριμίας» με τους στρατιωτικούς συντάκτες, τους περισσότερους από τους οποίους γνώριζε από το παρελθόν όταν ήταν διοικητής των Ελληνικών μονάδων στη Βοσνία και στο Αφγανιστάν είχε σήμερα πριν από λίγη ώρα ο νέος Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς.
Ταυτόχρονα με την ευκαιρία αυτής της συναντήσεως ο Αρχηγός παρουσίασε επισήμως και τον νέο εκπρόσωπο Τύπου του ΓΕΣ Αντισυνταγματάρχη (ΔΒ) Ιωάννη Βαλάρη, ο οποίος ανέλαβε τα νέα

του καθήκοντα μετά την τοποθέτηση του νέου Αρχηγού στη σημερινή του θέση πριν από μερικές εβδομάδες, στη θέση του Ταγματάρχη (ΠΒ) Βαλσάμη Παπαδόπουλου, ο οποίος παρέμεινε στο τμήμα ως Βοηθός του.
Μία συγκινητική στιγμή για τον Αρχηγό ήταν όταν συναντήθηκε με τον συνάδελφο δημοσιογράφο (και αντιστράτηγο ε.α.) αλεξιπτωτιστή και «βάτραχο» Θανάση Μπάφα, τον οποίο ασπάστηκε σταυρωτά. Όταν δε ρωτήθηκε αν έχουν συνυπηρετήσει, ο Αρχηγός ήταν αφοπλιστικός: «Μόνο συνυπηρετήσει; Ήταν και ο εκπαιδευτής μου στη Σχολή περιπόλων Μακράς Ακτίνας Δράσης του ΝΑΤΟ στη Γερμανία. Από αυτόν έμαθα πολλά».
Να σημειώσουμε επίσης ότι στη συνάντηση αυτή παρόντες – ως δημοσιογράφοι – ήταν και δύο ακόμα απόστρατοι αξιωματικοί, απόφοιτοι της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, παλαιοτέρων τάξεων του Στρατηγού Μανωλά.
Ο Κώστας Φράγκος και ο Χρήστος Καπούτσης, αμφότεροι δε αν και παλαιότεροι στην Σχολή τον αποκαλούσαν «Κύριε Αρχηγέ»….
«Συνήθειες» της Σχολής, που δεν κόβονται ούτε και ξεχνιούνται με την πάροδο των ετών.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα