Σαμαράς- Αβραμόπουλος: Η ψυχρή συνάντηση στο Στρασβούργο

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στις σχέσεις του Αντώνη Σαμαρά με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο είναι ο τρόπος με τον οποίο αντέδρασαν στο τυχαίο τετ-α-τετ που είχαν κατά τη διάρκεια της παρουσίας του τέως πρωθυπουργού στο Στρασβούργο. Είναι χαρακτηριστικό πως μεταξύ του Μεσσήνιου πολιτικού και του Ελληνα επιτρόπου δεν είχε κλειστεί κανένα ραντεβού με αφορμή των συνάντηση των κεντροδεξιών Ευρωπαίων ηγετών, ενώ δεν επεδίωξαν καν να τα πουν στους διαδρόμους.

Τελικά, συναντήθηκαν τυχαία και τα είπαν

εντελώς τυπικά και στο όρθιο για κάτι λιγότερο από πέντε λεπτά. Παρών σε αυτό το τετ-α-τετ ήταν και ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, ενώ ο κ. Αβραμόπουλος περιορίστηκε σε μια σύντομη πληροφόρηση για τις πρωτοβουλίες του αναφορικά με το Μεταναστευτικό. Οσο για την επόμενη συνάντησή τους, αμφότεροι κατέληξαν σε μια… αόριστη συμφωνία να τα πουν εν Αθήναις «τις επόμενες ημέρες», όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά. Καταλαβαίνετε τώρα… Πιο ψυχρή κουβέντα… πεθαίνεις!

Αυτό βέβαια έχει την ερμηνεία του, καθώς ο Σαμαράς, έχει εκνευριστεί από την άμεση παραίτηση του Αβραμόπουλου από την αντιπροεδρία, όταν είδε ότι το καράβι βουλιάζει. Ο επίτροπος εξάλλου ξέρει από πολιτικό timing καλύτερα από τον καθένα...

Keywords
Τυχαία Θέματα