Ο ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει τώρα τον Αλαφούζο

Μετά από πολλά χρόνια, φαίνεται πως ο Γιάννης Αλαφούζος βρήκε τον «δάσκαλό» του.

Και αυτός δεν είναι άλλος από τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, ο οποίος δείχνει αποφασισμένος να βάλει κανονική τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Η περίοδος που οι κυβερνώντες έκαναν πίσω όταν βρίσκονταν αντιμέτωποι με την κριτική είτε του ραδιοφωνικού είτε του τηλεοπτικού ΣΚΑΪ ανήκει πλέον στο παρελθόν. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη ημέρα φρόντισε να στείλει

ξεκάθαρο μήνυμα προς το συγκρότημα του Νέου Φαλήρου. Επειδή, μάλιστα, έγινε αντιληπτή η πρόθεση των κυβερνώντων, ο κ. Αλαφούζος προσπάθησε να φοβίσει το Μέγαρο Μαξίμου, επιδιώκοντας σε πρώτη φάση να αποδομήσει τον κυβερνητικό σχηματισμό με ένα ρεπορτάζ που αφορούσε τον υπουργό Αμυνας, Πάνο Καμμένο. Για πρώτη φορά το αφεντικό του ΣΚΑΪ βρέθηκε μπροστά σε τοίχο. Αυτό γιατί, αντί να φοβίσει, είδε να συνασπίζονται οι Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος, αποκαλύπτοντας συγκεκριμένα πράγματα που αφορούσαν την επιχείρηση του κ. Αλαφούζου.

Σύμφωνα με τους καλά γνωρίζοντες το παρασκήνιο, με εντολή του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, ελέγχονται ήδη όλα τα δάνεια που έχει λάβει ο ΣΚΑΪ, ενώ ήδη η ΦΑΕ Πειραιώς έχει βεβαιώσει στον Γ. Αλαφούζο 2 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν στη μη καταβολή του 2% από τα κανάλια προς το ελληνικό Δημόσιο.

Πέραν όμως του ελέγχου στα δάνεια, η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη, αν κατά το προσεχές διάστημα ο ΣΚΑΪ δεν προχωρήσει στην κάλυψη των αρνητικών ιδίων κεφαλαίων, να αφαιρέσει ακόμη και την άδεια λειτουργίας του. Και αυτό είναι μόνο η αρχή, αφού στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν φθάσει συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που απέκτησε ο Γιάννης Αλαφούζος, από την Αγροτική Τράπεζα, την τηλεοπτική συχνότητα.

Πάντως, το σημαντικότερο ζήτημα που αναμένεται να αναδειχθεί πολύ σύντομα είναι ο τρόπος που έχουν δανειοδοτηθεί οι επιχειρήσεις του Γιάννη Αλαφούζου. Επ’ αυτού ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ., Νίκος Νικολόπουλος, έχει συγκεντρώσει συγκεκριμένα στοιχεία, τα οποία ήδη έχει παραδώσει στον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά. Και, σαν να μην έφταναν όλα αυτά, εσχάτως έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου και η πληροφορία ότι στις επιχειρήσεις Αλαφούζου λειτουργεί και ένα «μαύρο» ταμείο.
Πέραν του ΣΚΑΪ, στο στόχαστρο της κυβέρνησης βρίσκεται και η «Καθημερινή» και πιο συγκεκριμένα τα δάνεια που έχει λάβει η «ναυαρχίδα» του συγκροτήματος του Νέου Φαλήρου. Για τους καλά γνωρίζοντες, ο πρώτος και βασικότερος φορέας στον οποίο θα στοχεύσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο ΣΚΑΪ, και αυτό γιατί θεωρούν ότι είναι το κανάλι που παίζει τα πιο περίεργα παιχνίδια σε όλα τα επίπεδα.

Keywords
Αναζητήσεις
αλαφουζος βουλευτης
Τυχαία Θέματα