Ρεκόρ επισκέψεων στο γραφείο του Καραμανλή

Μπορεί ο Κώστας Καραµανλής να ήταν απών από την ψηφοφορία στη Βουλή για τις ψηφιακές άδειες των καναλιών, ωστόσο, όπως διαβάζουμε στο SECRET, ένθετο της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, παρά τα περί του αντιθέτου θρυλούµενα, το περιβάλλον του διαµηνύει πως η κίνησή του αυτή δεν εµπεριείχε κανένα στοιχείο

αµφισβήτησης των κυβερνητικών επιλογών.

Ενδεικτικές εξάλλου της σταθερής διάθεσής του να στηρίζει σε όλα τα επίπεδα το έργο της κυβέρνησης ήταν οι διαδοχικές προτροπές του προς τα στελέχη της Ν.∆., που τον επισκέφθηκαν αυτή την εβδοµάδα, για τη διατήρηση της συνοχής στη «γαλάζια» Κοινοβουλευτική Οµάδα και της σταθερότητας στο πολιτικό σκηνικό.

«Πρέπει να υπάρξει σοβαρότητα. Οι στιγµές είναι κρίσιµες και δεν υπάρχει περιθώριο για παιχνίδια», είπε µεταξύ άλλων σε κάποια από αυτές τις συναντήσεις δίνοντας το στίγµα των προθέσεών του. Ιδιαίτερα δε σηµαντικό από σηµειολογικής πλευράς ήταν το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός εξέφρασε τις σχετικές απόψεις σε µια εβδοµάδα (την προηγούµενη) κατά την οποία καταγράφηκε ρεκόρ επισκέψεων στο πολιτικό του γραφείο επί της Παναγή Κυριακού.

Ο κ. Καραµανλής, έτσι κι αλλιώς, συναντά τακτικά πολύ κόσµο, και όχι µόνο από τον χώρο της πολιτικής, όµως τα προηγούµενα 24ωρα η λίστα των επισκεπτών του ήταν εξαιρετικά µεγάλη, λόγω και της επαναφοράς του θέµατος των υποκλοπών και των ερευνών για σχέδια δολοφονίας εναντίον του. Ανάµεσα σε αυτούς που είδε ήταν ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, µε τον οποίο κουβέντιασε θέµατα της αγοράς, ο πρώην υπουργός Οικονοµικών, Γιάννης Παπαθανασίου, όπως και ο ευρωβουλευτής και πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕ∆, Γιώργος Παπανικολάου. Μεγάλος ήταν και ο αριθµός των «γαλάζιων» βουλευτών που τον συνάντησαν για να τον ακούσουν, αλλά τελικά, όπως οι περισσότεροι έλεγαν, εκείνος ήταν που τους άκουγε, προσπαθώντας να είναι όσο πιο προσεκτικός µπορούσε στις τοποθετήσεις του. Επίσης, δεν έλειψαν οι επισκέψεις εκπροσώπων του δηµοσιογραφικού κόσµου. Κοινό συµπέρασµα όλων όσοι µίλησαν µε τον πρώην πωθυπουργό ήταν ότι «ο Καραµανλής παρακολουθεί την επικαιρότητα, αλλά δεν έχει µπροστά του κανένα πολιτικό πλάνο».

Σε απλά ελληνικά, υποστήριζαν ότι οι αναλύσεις για ενδεχόµενες µελλοντικές προθέσεις του δεν έχουν βάση.

Keywords
Τυχαία Θέματα