Τι εξυπηρετεί η κίνηση Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε την ευκαιρία να καταθέσει πρόταση µοµφής εναντίον της κυβέρνησης ουκ ολίγες φορές τους τελευταίους µήνες. Τροφοδοτεί υποψίες το γεγονός ότι το έπραξε µετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ και για ένα ζήτηµα µειωµένου ενδιαφέροντος, όπως ήταν αυτό της ΕΡΤ, που έχει τελειώσει ακόµη και στη συνείδηση των ίδιων των εργαζοµένων της, από τη στιγµή που η

πλειονότητά τους κατέθεσε αίτηση να εργαστεί στη νέα ∆ηµόσια Τηλεόραση.

Ασφαλώς εµείς δεν υιοθετούµε τις θεωρίες συνωµοσίας, στις οποίες, ως γνωστόν, επιδίδονται οι σύντροφοί του, ότι πήρε γραµµή από την Αµερική να στηρίξει την κυβέρνηση, υποβάλλοντας εναντίον της πρόταση µοµφής, αλλά δεν πρέπει να παραβλέψουµε ορισµένα δεδοµένα που µε την ενέργειά του αυτή πήραν άλλη τροπή.

Πρώτον, ο ίδιος γλύτωσε το κράξιµο της εσωκοµµατικής αντιπολίτευσης, που τον περίµενε στη γωνία επειδή στις ΗΠΑ υπερθεµάτισε για την παραµονή της χώρας στην ευρωζώνη. Η «Αριστερή Πρωτοβουλία» του Π. Λαφαζάνη έπρεπε να χορτάσει µε το τυρί µιας ριζοσπαστικής πρωτοβουλίας, ώστε να µην του δαγκώσει το χέρι µε το οποίο λίγα 24ωρα νωρίτερα είχε δώσει τα διαπιστευτήριά του στους ισχυρούς.

∆εύτερον, µπλόκαρε την ανταρσία που είχε αρχίσει να εκδηλώνεται στις Κοινοβουλευτικές Οµάδες της Νέας ∆ηµοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ για τον φόρο ακίνητης περιουσίας και το πετρέλαιο θέρµανσης. Τρίτον, απέτρεψε µε την κίνησή του αυτή το σενάριο των πρόωρων εκλογών, κάτι που δεν παρουσιάστηκε ως αίτηµα στο περιεχόµενο της πρότασης µοµφής.

Παράρτηµα

Πριν από χρόνια ο Θεόδωρος Πάγκαλος είχε καταγγείλει ότι στο υπουργείο Εξωτερικών κυκλοφορούσαν διάφοροι τύποι που δεν µιλούσαν ελληνικά και ήταν στενοί συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου. Τον τελευταίο καιρό το φαινόµενο των «ξενόφερτων» επαναλαµβάνεται, µε τη διαφορά ότι οι «επισκέπτες» οµιλούν ελληνικά και µπαινοβγαίνουν ελεύθερα στο κτίριο. Οι υπάλληλοι του υπουργείου νοµίζουν ότι δεν βρίσκονται στην καρδιά της ελληνικής διπλωµατικής αντιπροσωπίας, αλλά στη Χαριλάου Τρικούπη. Κι αυτό διότι στο κτίριο «κατοικοεδρεύουν» πολλά κοµµατικά στελέχη και φίλοι του Ευ. Βενιζέλου, που µόνο γραφεία δεν τους έχει δώσει ακόµη ο υπουργός. Επειδή το υπουργείο δεν είναι παράρτηµα της Χαριλάου Τρικούπη, καλό θα είναι να υπάρξει και µια σεµνότητα.

Ο ανακριτής Φούκας

Επειδή από διάφορους πολιτικούς κύκλους γίνεται µια προσπάθεια να απαξιωθούν οι χειρισµοί του ανακριτή ∆ηµήτρη Φούκα στην υπόθεση των υποκλοπών, µε αναφορές του τύπου «δεν ξέρει τι του γίνεται» ή «κάνει γκάφες» ή «την έχει δει κάπως», καλό θα είναι να γνωρίζουν ότι ο συγκεκριµένος λειτουργός της ∆ικαιοσύνης δεν είναι κανένας υπερφίαλος δικαστής, ούτε διακατέχεται από σύνδροµα εµµονής, για να του καταλογίσουν εµπαθείς σκοπιµότητες ή µωροφιλοδοξίες. Οσοι τον ξέρουν κάνουν λόγο για πειθαρχηµένο, σοβαρό και µορφωµένο άνθρωπο. Περισσότερα προσεχώς...

H γιάφκα της Πλάκας



Σε χώρο εκδηλώσεων, που ενοικιάστηκε έναντι 50 ευρώ από ιδιώτη, θα συναντηθούν σήµερα στην Πλάκα καµιά 40αριά «πράσινα» παλληκάρια και οµορφιές απ’ όλη την Ελλάδα. Είναι αυτοί που φιλοδοξούν να συγκροτήσουν εντός του ΠΑΣΟΚ τον «τρίτο πόλο» απέναντι στις οµάδες των «Παπανδρεϊκών» και των «Βενιζελικών», όπως αυτές αρχίζουν να στήνονται µε την υψηλή επιστασία του βουλευτή Θ. Μωραΐτη και του γραµµατέα του κόµµατος, Ν. Ανδρουλάκη. Παρόντα θα είναι πολλά στελέχη της γενιάς των σαραντάρηδων του Κινήµατος, που πρωταγωνίστησαν στη Νεολαία του κόµµατος την περίοδο που ήταν γραµµατέας η Τόνια Αντωνίου. Σε πρώτη φάση το µήνυµά τους είναι να σταµατήσει ο κανιβαλισµός των ηγεσιών του ΠΑΣΟΚ -από τον Α. Παπανδρέου µέχρι σήµερα- και να γίνει σεβαστή η ιστορία της παράταξης.

Ναυάγησε


Μπορεί να εξέπληξε πολλούς η σιγουριά µε την οποία ο Αντ. Σαµαράς υπερασπίστηκε τον Ευ. Βενιζέλο για την υπόθεση των Ναυπηγείων Σκαραµαγκά και τις συµβάσεις µε τα υποβρύχια. Ωστόσο, και στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως δεν είναι έτοιµοι να κάνουν πράξη την απειλή για πρόταση εξεταστικής των πραγµάτων επιτροπής. Υποτίθεται πως αυτό θα γινόταν την εβδοµάδα που πέρασε, αλλά κάπου σκάλωσε η προαναγγελθείσα πρωτοβουλία.

Στον πάγο



Εκπρόσωπος Τύπου περιορισµένων αρµοδιοτήτων και ευθυνών είναι στο κόµµα της ∆ΗΜ.ΑΡ. ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, καθώς στη σύγκρουση του Φώτη Κουβέλη µε τον γραµµατέα της Κ.Ε., Σπύρο Λυκούδη, επέλεξε να στηρίξει τον τελευταίο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το πάνω χέρι στην προώθηση της επικοινωνιακής στρατηγικής της ∆ΗΜ.ΑΡ. το έχει ο Θεόδωρος Μαργαρίτης.

Ποιος, θέλω να ξέρω ποιος...

Είναι αρχηγός κόµµατος. Τον τελευταίο καιρό έχει χάσει τον έλεγχο. Η αλήθεια είναι πως δεν βλέπει παντού εχθρούς, όπως συµβαίνει µε την περίπτωση άλλου επικεφαλής πολιτικού φορέα, αλλά είναι έτοιµος να ψελλίσει κάτι για διαπλεκόµενα συµφέροντα, που προσπαθούν να του διαλύσουν το µαγαζί.

Keywords
Τυχαία Θέματα