Ραγδαία η εξάπλωση του πιο επικίνδυνου ναρκωτικού

Το Κροκοντίλ, γνωστό και ως δεσομορφίνη, είναι η νέα επιδημία που εξαπλώνεται στα στέκια των ναρκομανών, προκαλώντας στο δέρμα των χρηστών να μοιάζει με δέρμα κροκοδείλου, καθώς σαπίζει από μέσα προς τα έξω.

Το Κροκοντίλ, το οποίο πήρε το όνομά του από τις συνέπειες που προκαλεί στο δέρμα των ναρκομανών, ξεκίνησε από τη Ρωσία, παρόλα αυτά έχει διαδοθεί και στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού, καθώς όπως φαίνεται είναι πολύ δημοφιλές στην Αμερική όπου πλέον

παρασκευάζεται και διανέμεται. Μέχρι στιγμές υπάρχουν καταγεγραμμένες περιπτώσεις από τρεις χρήστες στο Σικάγο, ενώ οι γιατροί κρούουν των κώδωνα του κινδύνου στην Αριζόνα καθώς όπως φαίνεται η κακόφημη συνοικία Τζουλιέτ βρίθει από το συγκεκριμένο ναρκωτικό.

«Αν θέλετε να αυτοκτονήσετε, δοκιμάστε Κροκοντίλ», σημειώνει ο γιατρός Αμπχίν Σίνγκλα από το Ιατρικό Κέντρο Σεν Τζόζεφ του Σικάγο, προσθέτοντας πως το ναρκωτικό αυτό είναι ακόμα πιο εθιστικό και θανατηφόρο από την ηρωίνη. Παρόλα αυτά το Κροκοντίλ είναι πολύ πιο φθηνό γι' αυτό και οι φτωχοί -ως επί το πλείστον- χρήστες του το προτιμούν από την ηρωίνη.

Η συνταγή του Κροκοντίλ περιέχει μια θανατηφόρα μίξη από κωδεΐνη και υδρογονάνθρακες, όπως η βενζίνη, το πετρέλαιο ή αραιωτικά χρωμάτων, τα οποία αφού τα φιλτράρουν, τα βράζουν και το μείγμα λαμβάνεται ενδοφλεβίως με ένεση.

Στην ουσία το ναρκωτικό αυτό είναι χημικό δηλητήριο και έχει τρομακτικά αποτελέσματα καθώς δημιουργείται αμέσως πληγή με πύον στο σημείο που ο χρήστης θα κάνει την ένεση, ενώ μετά από λίγο καιρό εμφανίζονται σε πολλα σημεία του σώματος του πληγές που σαπίζουν σιγά σιγά, με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις οι γιατροί είναι αναγκασμένοι να προβούν σε ακρωτηριασμούς δαχτύλων αλλά και ολόκληρων μελών για να σώσουν τη ζωή του χρήστη.

Το προσδόκιμο όριο ζωής για έναν χρήστη Κροκοντίλ κυμαίνεται από 1 έως 3 χρόνια, σε αντίθεση με τον ηρωινομανή που έχει προσδόκιμο ζωής 5 με 7 χρόνια, ενώ ακόμα στο διαδίκτυο κυκλοφορούν φωτογραφίες οι οποίες παρουσιάζουν χρήστες με τη σάρκα τους να αποκτά γκρι ή πράσινο χρώμα και να ξεκολλάει αφήνοντας τα οστά εκτεθειμένα σε κοινή θέα.

Το Κροκοντίλ κοστίζει 5 ευρώ τη δόση, σε αντίθεση με την ηρωίνη που κοστίζει 12 με 15 ευρώ τη δόση, κάνοντας θραύση στους -ως επι το πλείστον φτωχούς- ναρκομανείς.

Το νέο αυτό ναρκωτικό εμφανίστηκε το 2008-09 και μέχρι το 2010 περίπου ένα εκατομμύριο Ρώσοι έκαναν χρήστες. Σύμφωνα με τα στατιστικά, η Ρωσία έχει τους περισσότερους χρήστες ηρωίνης από κάθε άλλη χώρα στον κόσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα