Αυτός είναι ο σωφρονιστικός υπάλληλος που εμφανιζόταν ως "πράκτορας" της ΕΥΠ

Τα στοιχεία και η φωτογραφία δόθηκαν στη δημοσιότητα, ύστερα από σχετική Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Πρόκειται για τον ΜΠΟΥΓΙΟΥΚΛΗ Κοσμά του Βασιλείου και της Παρθενόπης, που γεννήθηκε το 1978 στη Κατερίνη Πιερίας και κατοικεί στην Άνω Γλυφάδα Αττικής.

Σε βάρος τoυ 35χρονου συλληφθέντα, ασκήθηκε ποινική δίωξη για α) απάτη κατ’ εξακολούθηση, από άτομο που διαπράττει απάτες κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια τετελεσμένη και

σε απόπειρα με σκοπούμενο όφελος και αντίστοιχη ζημιά που υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ, β) προσφορά για άσκηση επιρροής σε πρόσωπο υπόχρεο σε δήλωση περιουσιακής κατάστασης από πρόσωπο που ενεργεί κατ’ επάγγελμα, γ) πλαστογραφία με χρήση κατ’ εξακολούθηση, δ) κατοχή με σκοπό διανομής στο κοινό υλικών φορέων ήχου χωρίς την άδεια των παραγωγών και ε) παράνομη οπλοκατοχή.

Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ 35ΧΡΟΝΟΥ

Έπειθε τα ανυποψίαστα θύματά του με το πρόσχημα ότι είχε γνωριμίες στον Ο.Δ.Δ.Υ. και τους πρότεινε να «μεσολαβήσει» προκειμένου να αποκτήσουν κάποιο όχημα, αποσπώντας τους διάφορα χρηματικά ποσά. Για να γίνεται ακόμα πιο πειστικός, είχε καταρτίσει και επιδείκνυε πλαστό έγγραφο, στο οποίο δήλωνε ότι είχε διατελέσει σε ειδικές Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και της Ε.Υ.Π.

Από το 2011, είχε εξαπατήσει τουλάχιστον 26 άτομα, αποσπώντας ποσά που υπερβαίνουν τα 176.000 ευρώ, ενώ στη δικογραφία συμπεριλαμβάνεται και μία 34χρονη συνεργός.

Σε βάρος του συλληφθέντα, εκκρεμούν τουλάχιστον 13 ποινικές δικογραφίες, που έχουν σχηματιστεί μετά από μηνύσεις εξαπατηθέντων πολιτών, ενώ σημειώνεται ότι είναι σε διαθεσιμότητα από τις 24 Δκεμβρίου 2012, με απόφαση της Υπηρεσίας του.

Πρόσφατα ο 35χρονος κατάφερε να εξαπατήσει 30χρονο ιδιώτη, από τον οποίο απέσπασε 1.000 ευρώ, προκειμένου να μεσολαβήσει για να αποκτήσει μία δίκυκλη μοτοσικλέτα, από τον Ο.Δ.Δ.Υ. Ο ιδιώτης αντιλαμβανόμενος στη συνέχεια ότι είχε εξαπατηθεί, ενημέρωσε τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων και σε νεότερη επικοινωνία με τον 35χρονο του ζήτησε να μεσολαβήσει, εκ νέου, προκειμένου να αποκτήσει ένα αυτοκίνητο μικρού κυβισμού από τον Ο.Δ.Δ.Υ.

Ο δράστης για την περίπτωση αυτή ζήτησε το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ. Σε προκαθορισμένο ραντεβού χθες το μεσημέρι, στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, συνελήφθη, από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, αφού είχε παραλάβει το προσημειωμένο ποσό των 1.500 ευρώ, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα