Πρωτιά για τον Alpha μέσα στον Οκτώβριο

Στην κορυφή του πίνακα τηλεθέασης βρέθηκε ο Alpha του Δημήτρη Κοντομηνά τον Οκτώβριο, γεγονός με ιδιαίτερη σημασία, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο μήνας που πέρασε σηματοδοτεί την έναρξη της τηλεοπτικής χρονιάς, με το λανσάρισμα των νέων προγραμμάτων των καναλιών.

Με αιχμή του δόρατος τις εκπομπές που άφησαν ισχυρά δείγματα γραφής από την περσινή σεζόν, αλλά και με νέα προγράμματα που μπήκαν και αυτά δυνατά στην κούρσα του ανταγωνισμού,

ο τηλεοπτικός σταθμός της Κάντζας αναρριχήθηκε στην πρώτη θέση, τόσο στο σύνολο ημέρας όσο και στο prime time, στο κοινό 15-44, που έχει ιδιαίτερη σημασία στην προσέλκυση των διαφημιστικών πακέτων. Συγκεκριμένα, κατά το διάστημα 1-31 Οκτωβρίου, στο prime time (την πιο ισχυρή ζώνη) σημείωσε μέσο όρο 20,5% και στο σύνολο ημέρας 18,1%.

ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλειονότητα των εκπομπών του καναλιού κατέκτησε την 1η θέση, με τις δύο ελληνικές σειρές να καταγράφουν εντυπωσιακά ποσοστά τηλεθέασης και να μονοπωλούν το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού. Την ίδια στιγμή, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, παρουσιάζοντας ιδιαίτερη δυναμική, τερμάτισε πρώτο τόσο στο σύνολο όσο και στο κοινό 15-44.

Ο μέσος όρος του δελτίου κινήθηκε στο 20,2%. Ακολούθησαν ΑΝΤ1 με 20%, Mega με 18,6%, Star με 14%, ΣΚΑΪ με 8,9% και ΝΕΡΙΤ με 8,8%. Στην 1η θέση ήταν και στο κοινό 15-44 με μέσο όρο 19,5%. Ακολούθησαν ΑΝΤ1 με 17,3%, Mega με 14,3%, Star με 12%, ΣΚΑΪ με 6,8% και ΝΕΡΙΤ με 3,2%. Στην Κάντζα, όπως είναι λογικό, υπάρχει αισιοδοξία και για τη συνέχεια, με τον ισχυρό άνδρα του καναλιού, Δημήτρη Κοντομηνά, να σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις του, που θα εδραιώσουν τον σταθμό στην πρώτη θέση. Πάντως, για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, εκτός από τον σημαντικό ρόλο που έχουν παίξει τα διευθυντικά στελέχη του καναλιού, αξιοσημείωτη είναι και η συμβολή του διευθύνοντος συμβούλου, Δημήτρη Φουρλεμάδη. Στο μεταξύ, αξίζει να αναφερθεί η πληροφορία που θέλει τον Δημήτρη Κοντομηνά να έχει ζητήσει την περαιτέρω μείωση του λειτουργικού κόστους του ραδιοφωνικού Alpha, όπως επίσης η πρόθεση πώλησης του Channel Nine.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Metron Analysis: Οι πολίτες δεν θέλουν πρόωρες εκλογές

Γιατί καθυστέρησε η Ελένη από την εκπομπή της

Η απάντηση του Γεωργούλη που ενόχλησε τη Φαίη Σκορδά

Keywords
Τυχαία Θέματα