«Ερυθρόλευκο» Ματ στο ντέρμπι!(ΦΩΤΟ)

Ο Ολυμπιακός επικράτησε του Παναθηναϊκού με 55-45 για την 1η αγωνιστικής της Α1 των Ανδρών.

Στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς, οι Πειραιώτες έδειξαν πιο έτοιμοι και πήραν την σπουδαία νίκη στο ΣΕΦ, αν και δεν είχαν την συμπαράσταση του κόσμου τους λόγω τιμωρίας.

Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν ξανά γερά στο κόλπο της πρώτης θέσης και του απόλυτου

πλεονεκτήματος στα play offs, καθώς μην ξεχνάμε πως ξεκίνησαν με αφαίρεση δύο βαθμών, εξαιτίας όσων έγιναν στον περυσινό τρίτο τελικό με τους «πράσινους», όπου οδήγησαν στην διακοπή του αγώνα.

Πρωταγωνιστές για τους γηπεδούχους ήταν ο Λοτζέσκι ο οποίος πέτυχε 14 πόντους και ο Πρίντεζης με 12.

Από την πλευρά των ηττημένων, ο ΔΙαμαντίδης… πάλεψε μόνος του πετυχαίνοντας 16 πόντους, όντας ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης.

O αγώνας…

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν τον αγώνα, έχοντας αρκετές άστοχες προσπάθειες στην επίθεση με αποτέλεσμα να πηγαίνουν χέρι - χέρι στο σκορ. Οι Μπαρτζώκας και Πεδουλάκης δοκίμασαν αρκετούς παίκτες και διάφορα σχήματα, προκειμένου να βρουν το ιδανικό σχήμα, αλλά και να δώσουν τις απαραίτητες ανάσες, καθώς οι ομάδες είναι ακόμα ανέτοιμες. Στα τελευταία λεπτά της περιόδου, ο Ολυμπιακός έτρεξε ένα σερί 7-0 με τους Μάντζαρη (τρίποντο), Λοτζέσκι και Ντάνστον και έτσι κατάφερε να προηγείται με 16-13.

Στο β’ δεκάλεπτο, οι Πειραιώτες ξεκίνησαν όπως ακριβώς τελείωσαν το πρώτο και γρήγορα πήραν προβάδισμα 22-14 (στο 13’), με δύο τρίποντα των Λοτζέσκι και Περπέρογλου. Στη συνέχεια, ο Παναθηναϊκός σταδιακά ανέβασε την απόδοση του και 3’ πριν το ημίχρονο, κατάφερε να περάσει μπροστά με 5 διαδοχικούς πόντους του Διαμαντίδη, ο οποίος έκανε το 22 -23. Οι παίκτες, όμως, του Μπαρτζώκα δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να διατηρήσουν αυτό το προβάδισμα και πήγαν στην ανάπαυλα, με το σκορ να δείχνει 29-27 υπέρ τους, χάρις σε βολές του Λοτζέσκι στην εκπνοή του ημιχρόνου. O Αμερικανός με δέκα πόντους ήταν ο πρώτους σκόρερ των Πειραιωτών στο α' ημίχρονο, ενώ ο Διαμαντίδης είχε 9.

Δυνατά μπήκε ο Ολυμπιακός και στο γ’ δεκάλεπτο, με τον Γιώργο Πρίντεζη να αποτελεί εγγύηση στην επίθεση. Ο διεθνής φόργουορντ σημείωσε εφτά σερί πόντους, διαμορφώνοντας το 36-31 υπέρ των γηπεδούχων στο 23’. Αυτή η αγωνιστική υπεροχή διατηρήθηκε σ’ όλο το δεκάλεπτο για τους Πρωταθλητές Ευρώπης, οι οποίοι προηγούνταν στο τέλος του με 44-36.

Στην τελευταία περίοδο, οι «ερυθρόλευκοι» έχοντας το ψυχολογικό αβαντάζ, λόγω του ότι ήταν μπροστά στο σκορ στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, επέβαλαν τον ρυθμό τους και δεν επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό να επιστρέψει στο ματς, παρά το γεγονός ότι το μεγάλο τους επιθετικό ατού, ο Βασίλης Σπανούλης δεν ήταν σε καλή βραδιά. Τρία λεπτά πριν το τέλος, ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά στο σκορ με 51-43 με διαδοχικά καλάθια από τον Σλούκα, ενώ το τελικό αποτέλεσμα ήταν 54-45 για τους Πειραιώτες, οι οποίοι παρουσιάστηκαν καλύτεροι τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά και δίκαια πανηγύρισαν το… ροζ φύλλο αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 16-13, 29-27, 44-36, 55-45.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 3, Ντάνστον 3, Σπανούλης 2, Περπέρογλου 3, Σλούκας 9, Σίμονς 2, Λοτζέσκι 14, Μπέγκιτς, Πρίντεζης 12, Μάντζαρης 7 (δεν χρησιμοποιήθηκαν Κατσίβελης, Αγραβάνης).

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 3, Κάρι 2, Μπατίστ 2, Φώτσης 5, Ούκιτς 1, Λάσμε 2, Μαυροκεφαλίδης 8, Διαμαντίδης 16, Γκιστ, Παππάς 6, Ματσιούλις (δεν χρησιμοποιήθηκε ο Γιάνκοβιτς).

Keywords
Τυχαία Θέματα